Administrație

Viitorul primar Dominic Fritz nu se poate plânge de „greaua moștenire”, susține Robu. „Este cea mai bună situație financiară din ultimii trei ani și cred că este suficient”.

În contextul auditului pe care Dominic Fritz, câștigătorul Primăriei, a anunțat că-l va comanda la instituția ce urmează s-o conducă, Primarul în exercițiu al Timișoarei, Nicolae Robu, nu consideră că viitorul primar va putea să acuze fosta administrație de moștenirea unor circumstanțe dificile. Edilul a menționat că este cea mai bună situație financiară din ultimii trei ani, afirmație ce o poate susține pe baza cifrelor.

Eu pot să vă spun atât și oricând să fac dovada cu cifre. Este cea mai bună situație din ultimii trei ani și cred că este suficient. Dar ce, eu era să pregătesc o situație proastă pentru un nou mandat de-al meu? Pentru că nu mi-am închipuit vreo clipă că voi pierde alegerile. Hai să fim oameni raționali, să fim logici”, a declarat Nicolae Robu în cadrul conferinței de presă săptămânale.

Acesta a mai menționat că singura problemă majoră a administrației locale, din punct de vedere financiar, o reprezintă datoriile Coltermului, probleme ce persistă încă de la începutul primului mandat al actualului primar, din 2012.

Dar problema este cu Coltermul. Eu am moștenit și o datorie de 68 de milioane de lei cu TVA neplătit. Am plătit mult mai mult de jumătate, iar suma rămasă a fost reeșalonată pe o perioadă de cinci ani, prin urmare nu mai încarcă așa de mult ordonatorul principal de credite, cum am fost eu încărcat când trebuia, lună de lună, să pun o grămadă de bani jos pentru asta. Aia da moștenire grea de 68 de milioane de lei. La Colterm lucrurile merg și trebuie să meargă mai departe. Acolo se merge mereu tărâș-grăpiș. Sunt datorii istorice, am plătit din ele pentru că se amenința că se taie gazul și atunci am făcut datorii noi. Trebuie un ajutor guvernamental, și nu l-am primit decât la începutul primului meu mandat. Colterm are pierderi tehnologice și financiare și pretinde compensații. Noi am recunoscut aceste pierderi, dar sursa trebuie să fie bugetul de stat. Am plătit sume foarte mari să ținem gigacaloria la prețul pe care l-am găsit la nivelul din 2012, între timp prețul la gaz și alte prețuri au crescut”, a completat Robu.

În luna septembrie, guvernul a alocat Primăriei Municipiului Timișoara, din fondul de rezervă, 9 milioane de lei destinate Coltermului.

2 Comentarii

  1. Pingback: Multe datorii, puțini bani la Primăria Timișoara. Dominic Fritz: Am încasat doar jumătate din veniturile planificate pe 2020. Vom tăia din cheltuieli – Jurnalul de Timiș

  2. Pingback: Puțini bani și multe datorii la Primăria Timișoara. Dominic Fritz: Am încasat doar jumătate din veniturile planificate pe 2020. Vom tăia din cheltuieli – Jurnalul de Timiș

Lasă un comentariu