Administrație

Viceprimarul și secretarul general al Primăriei Timișoara au fost confirmați cu COVID-19. Primarul Dominic Fritz se află în izolare

Două persoane din conducerea primăriei au fost confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. Este vorba despre viceprimarul Ruben Lațcău și Caius Șuli, secretarul general al instituției. Primarul Dominic Fritz a ieșit negativ în urma testării de ieri, dar s-a autoizolat la domiciliu din motive de precauție.

Ruben Lațcău este asimptomatic, iar Caius Șuli are simptome ușoare. Nu se știe dacă există vreo legătură între cele două cazuri, deoarece, conform oficialilor, cei doi au respectat măsurile de igienă sanitară în vigoare. La PMT s-a instituit un program de lucru decalat pentru evitarea aglomerării, iar masca este obligatorie în clădire.

Zilele următoare voi lucra de acasă pentru că doi dintre colegii mei au fost confirmați cu Covid-19. Este vorba despre secretarul Primăriei Caius Șuli și viceprimarul Ruben Lațcău. Am făcut și eu testul ieri, este negativ. Nu știm deocamdată să existe vreo legătură între cele două cazuri. În Primărie am stabilit, imediat după ce am preluat mandatul, un program de lucru decalat care să evite aglomerarea din birouri și purtăm mască”, a declarat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Etajul unde sunt birourile primarului, viceprimarului și al secretarului general a dezinfectat, iar personalul va fi testat. Întâlnirile de lucru vor avea loc pe Zoom, iar edilul-șef va continua să semneze documente pentru ca activitatea instituției să nu fie afectată de absența primarului.

Ieri, spațiile pe palierul conducerii, de la etajul 1, au fost dezinfectate, iar angajații de pe acest palier vor fi testați. Eu voi repeta testul la sfârșitul săptămânii ca să fim toți în siguranță. Întâlnirile pe care le-am programat pentru această săptămână vor avea loc pe zoom, iar dosarele le voi primi la semnat, în continuare, pentru ca activitatea Primăriei să nu fie perturbată”, a precizat Fritz.

Lasă un comentariu