Actualitate

Universitatea de Vest a inaugurat un nou corp de clădire destinat studenților de la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie

Cu ocazia Zilei Internaționale a Educației, Universitatea de Vest a inaugurat un nou sediu destinat Facultății de Litere, Istorie și Teologiei. Sediul a fost realizat pentru Departamentul de Studii Românești. Locația noului sediu se află pe strada Oituz nr. 5, în spatele Facultății de Arte.

În trecut, imobilul respectiv a fost garnizoană militară. Conform comunicatului emis de către Departamentul de Comunicare al UVT, „corpul de clădire are suprafața utilă de 2.126 mp, distribuită pe trei niveluri (parter, etaj 1 și mansardă), încorporând 4 săli de curs, 6 săli de seminar, 3 săli multifuncționale și o bibliotecă, dar și spațiile dedicate Centrului de Învățare al UVT, cabinetelor cadrelor didactice și Centrului de Gestiune a Școlarității”.

Avem marea bucurie de a inaugura astăzi, 5 octombrie, odată cu sărbătoarea Zilei Internaționale a Educației, o clădire modernă și ergonomică dedicată Teologiei și Istoriei, programe ale Departamentului de Studii Românești din Facultatea de Litere, Istorie și Teologie a UVT. Nu este o întâmplare, am ales cu intenție data de 5 octombrie pentru inaugurarea acestui nou corp de clădire, tocmai pentru a marca în memoria noastră colectivă investiția în educație, pentru viitor. Deși suntem în plină pandemie, când restricțiile ne-au obligat la decizii radicale de desfășurare a activităților educaționale în regim hibrid sau complet online, nu ne descurajăm și ne îngrijim cu atenție de toate proiectele și investițiile strategice pe care le avem în derulare. Nu am vrea deloc ca la finalul perioadei de aplicare a restricțiilor, la finalul pandemiei, să ajungem cu proiecte majore întârziate. Dimpotrivă, viața universității noastre merge mai departe, înfruntând provocările și adaptându-ne la schimbări, indiferent de durata perioadei de restricții. Mă bucur nespus pentru că am reușit să oferim învățământului de la programele de Teologie și de Istorie din UVT o nouă dotare modernă și ergonomică, o motivație semnificativă ce este pe măsura ambițiilor frumoase ale studenților și cadrelor didactice de aici”, a declarat rectorul Universității de Vest, Marilen Pirtea.

În cadrul evenimentului a fost prezent și ÎPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, care a declarat că „„studenții de la Teologie au acum o a doua catedrală. Prima este cea pe care o știți, din Piața Revoluției, a doua este acum în noua clădire a Facultății de Litere, Istorie și Teologie. Iată că se consolidează voința din Decretul prin care a fost înființată Universitatea de Vest, în care au fost incluse programele de studii de Litere, de Istorie și de Teologie. Este un moment important în viața centrului universitar timișorean”.

Valoarea proiectului s-a ridicat la 8 milioane de lei și a fost realizată într-un parteneriat dintre Universitatea de Vest și Ministerul Educației.

sursă foto: pagina de Facebook UVT

Lasă un comentariu