Sănătate

TIR-ul ATI, cu o capacitate de 12 paturi, a fost pus în funcțiune la Spitalul Municipal Timișoara. Vor fi primiți pacienții cu COVID-19

Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul Municipal din Timișoara a fost pusă în funcțiune, transmit reprezentanții Prefecturii Timiș.

TIR-ul ATI conține 12 paturi de Terapie Intensivă cu oxigen, fiind puse la dispoziție pacienților diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2. De asemenea, în unitate a fost instalat un aparat ASTRUPT pentru analiza uzuale, astfel încât pacienții să nu mai fie transportați pentru analize.

Cele 12 paturi de ATI se adaugă celor 45 de paturi de ATI existente la această oră la Spitalul Județean, Spitalul Victor Babeș, Spitalul Municipal Lugoj, Casa Austria, care sunt ocupate în procent de 100%. Totodată, mai există 6 paturi ATI la Clinica Bega (pentru gravide și lăuze), 4 la Spitalul Louis Turcanu și 6 la Spitalul de Boli Cardiovasulare (pentru cardiaci), din care este ocupat un pat”, se arată în comunicatul Prefecturii Timiș.

Unitatea mobilă a fost adusă la Timișoara vineri seara, fiind necesare reparații la sistemul de încălzire.

Remorca a fost dotată cu aparatură și tot ceea ce este nevoie pentru a asigura îngrijire pentru pacienți. Trebuiau însă asigurate cabine pentru echiparea, dezechiparea și dezinfectarea personalui medical și copertine care să protejeze circuitul medical, pentru că vine iarna. La asta am lucrat în ultimele trei zile: am adus containere, am racordat remorca la utilități”, a explicat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Până în acest moment, spitalele din Timiș au pus la dispoziție 612 paturi destinate pacienților COVID, în prezent fiind ocupate 387 dintre acestea (63,24% din capacitatea totală). La unitățile suport (Spitalul Louis Țurcanu, Boli Cardiovasculare și Clinica Bega) sunt 23 de paturi ocupate, din totalul de 139 destinate pacienților infectați.

Lasă un comentariu