Administrație

Timișorenii racordați la COLTERM vor avea apa caldă și căldură până la finalul anului! Dominic Fritz: Am semnat un nou contract cu furnizorul de gaz

Un nou contract a fost semnat cu furnizorul de gaz, astfel încât Colterm-ul să furnizeze agent termic până de Crăciun. Dacă va mai fi plătită o tranșă până atunci, înțelegerea va fi prelungită automat până pe 10 ianuarie.

În mod normal, astăzi, 15 decembrie, furnizorul de gaz ar fi sistat livrarea din cauza datoriilor mari acumulate de societatea de termoficare – peste 320 de milioane de lei.

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a vorbit despre noua înțelegere:

Astăzi este marți și încă avem căldură și apă caldă. Am semnat o nouă înțelegere cu E.ON și vom avea gaz până la sfârșitul acestui an. Dacă vom reuși să achităm o anumită rată până atunci, contractul va fi prelungit până pe 10 ianuarie (..) Nu dorim să avem un scandal politic pe tema Colterm-ului. Va fi ultima iarnă în care vom fi în această situație, vom lucra cu mai mulți partenerii pentru a avea soluțiii pe termen lung. Datoriile istorice ale Colterm-ului sunt de 320 milioane de lei. Este o cifră mare, dificilă pentru orice companie”, a explicat Fritz.

Un comentariu

  1. Pingback: Nouă milioane de lei din fondul de rezervă al guvernului pentru COLTERM – Jurnalul de Timiș

Lasă un comentariu