Administrație

Timișorenii nu vor mai achita taxa de paragină. Dominic Fritz: Primăria a pierdut zeci de procese pentru supraimpozitare. Vom reface procedura

Procedura de supraimpozitare a proprietarilor de clădiri lăsate în paragină ar urma să fie refăcută, deoarece taxa propusă de vechea administrație condusă de Nicolae Robu s-a dovedit a fi ineficientă: Primăria a pierdut toate procesele de acest tip. Dominic Fritz a spus că este de acord cu o astfel de taxă, însă trebuie refăcută procedura.

Actualul primar a explicat că susține o astfel de idee, însă taxa pe paragină nu a fost pusă în practică cum trebuie. Procesele intentate în instanță au demonstrat că supraimpozitarea este ilegală.

Din 2018, cei care nu își reabilitează fațadele sunt supraimpozitați. Este o idee pe care o susțin, dar, din păcate, procedura prin care s-a făcut asta este viciată și Primăria Timișoara a fost de mai multe dată în judecată. Din 40 de procese în 2018, a pierdut 40. În 2019 a avut 37 de procese și a pierdut 37. În anul curent, s-au încheiat 27, le-am pierdut pe toate, în timp ce 20 sunt pe rol, presupun că le vom pierde” a declarat Dominic Fritz.

Taxa va fi scoasă până când aceasta va fi făcută în așa fel încât să nu poată fi atacată în instanță.

Anul acesta nu voi propune Consiliului Local Timișoara să emită decizii de supraimpozitare, ca să putem pune la punct procedura până anul viitor, dar și că să acordăm timp proprietarilor să lucreze la reabilitări. O să revenim cu mai multe facilități pentru a susține reabilitările, pentru că nu vrem să pedepsim dacă nu o faci, ci vrem să te sprijinim dacă o faci. Pentru anul 2021 nu va fi prevăzută supraimpozitarea până nu vom pune la punct o procedură care este legală și poate fi susținută în instanță” a conchis Fritz.

Impozitele clădirilor în paragină au fost majorate între 300-500%, fiind aplicată pentru aproape 2000 de proprietari.

Lasă un comentariu