Administrație

Timișoara are primar! Dominic Fritz, validat definitiv în funcție. Judecătorii au respins cele trei contestații. Când va fi investit

Judecătorii de la Tribunalul Timiș au respins cele trei contestații depuse împotriva primarului ales al Timișoarei, Dominic Fritz. Investirea acestuia ar urma să aibă loc la finalul săptămânii.

Săptămâna trecută, trei persoane au depus contestații împotriva validării primarului ales în funcție. Călin Petrescu, fost DJ la Radio Timișoara (și susținător public al lui Ioan Nașleu, directorul de la SC Piețe SA), Adrian Popescu, fost candidat ALDE la Primăria Timișoara și Monica Harmanescu, de la Universitatea de Științe Agricole Timișoara.

Cei trei au susținut că Fritz nu are cetățenie română și nici domiciliul în Timișoara, investirea fiind nelegitimă.

Magistrații au respins cele trei contestații, motivând astfel:

Respinge cererea de sesizare a Curţii Constituţionale. Respinge apelul formulat de apelanţii Petrescu Călin Narcis, Popescu Adrian şi Monica Hărmănescu împotriva încheierii civile nr. 10.675/15.10.2020 pronunţată de Judecătoria Timișoara în dosar nr.25174/325/2020. Cu recurs, în 48 de ore de la pronunţare .Cererea se va depune la Tribunalul Timiş. Definitivă în ceea ce priveşte soluţia asupra apelului. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei, azi, 28.10.2020”.

Conform lui Dominic Fritz, investirea în funcția de primar va avea loc vineri, 30 octombrie, la ora 10:00.

„Tocmai am vorbit și cu d-na Prefect, care mi-a comunicat că voi fi învestit în funcție vineri, 30 octombrie, la ora 10:00.

Tribunalul Timiș a respins cele trei apeluri împotriva hotărârii de validare a mandatului meu de primar, prin care se invoca o incompatibilitate între calitatea mea de cetățean european și dreptul de a candida la Primărie. Judecătorii au confirmat legalitatea validării mandatului meu, a candidaturii mele și votul timișorenilor. S-a respins de asemenea cererea de sesizare a Curții Constituționale.

Este o victorie nu doar a mea ca persoană, este a timișorenilor care au dat votul lor unui cetățean european. Decizia de azi consfințește acest vot. A învins o idee, a Europei comune, principiul că orice cetățean european are dreptul să participe la alegeri în localitatea în care a ales să se stabilească. Este și o victorie pentru toți românii care s-au stabilit în alte state europene și cărora li se recunoaște un drept fundamental, acela de a fi implicați în deciziile privind direcția comunităților în care trăiesc” a scris Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook.

Lasă un comentariu