Administrație

Timișoare are, după mai multe luni, al doilea viceprimar. Cosmin Tabără a fost investit în funcție. Va fi responsabil de Poliția Locală, patrimoniu și sport

Au fost necesare aproape patru luni până la investirea celui de-al doilea viceprimar al Timișoarei, liberalul Cosmin Tabără. Va fi responsabil de creionarea strategiei juridice a primăriei, de sport, de siguranță publică (inclusiv Poliția Locală) și de patrimoniu.

După ce USR-PLUS și PNL au avut mai multe negocieri ratate în ultimele luni, la finalul anului 2020, cele două formațiuni politice au ajuns la un consens, după investirea vicepreședinților CJ Timiș (Cristian Moș – USR PLUS și Alexandru Proteasa – PNL).


Iată că, la aproape patru luni de la momentul alegerilor locale, Cosmin Tabără a fost confirmat în funcția de viceprimar al Timișoarei. În urma votului organizat de Consiliul Local, liberalul a obținut încrederea tuturor celor care și-au exprimat opțiunea de vot (21 „pentru”, zero „împotrivă”). Consilierii din partea PSD nu au ridicat buletinele de vot.

„Vă mulțumesc pentru încredere, în primul rând colegilor din PNL pentru susținerea și desemnarea mea în această funcție, în al doilea rând colegilor din alianță și primarului Dominic Fritz. Va fi o colaborare bună, deoarece toți avem bunele intenții de a dezvolta acest oraș. Consider că echipa este aproape completă, mai avem nevoie de city manager. Sper într-o colaborare bună cu toți colegii, indiferent dacă sunt din coaliție sau din opoziție”, a declarat Cosmin Tabără

Primarul Dominic Fritz, aflat în izolare din cauza virusului SARS-Cov-2, a avut o intervenție prin videoconferință și a anunțat viitoarele responsabilități ale noului viceprimar: strategia juridică a instituției, sportul, siguranța publică dar și două direcții de patrimoniu.

„Am vorbit cu Cosmin Tabără, va fi responsabil de mai multe domenii. Se va ocupa de strategia noastră juridică, de tot ce ține de sport, tot ce ține de siguranță publică, inclusiv Poliția Locală. Va fi responsabil și pentru cele două direcții de Patrimoniu și împreună cu city managerul va face una mai bună. Cu acest vot, am constituit o majoriate și o coaliție stabilă între USR-PLUS și PNL. Sper să facem doar lucruri bune, în momentul în care o să ne înțelegem la toate cele trei nivele de guvernare. Îi asigur pe timișoreni că luăm în serios această majoritate și că este important să colaborăm foarte bine cu aleșii locali, îndiferent de culoarea politică”, a explicat edilul-șef.

Lasă un comentariu