Administrație

Timișoara: „Scenariul roșu este doar o chestiune de ore” anunță prefectul Liliana Oneț

Liliana Oneț, prefectul de Timiș, a anunțat că intrarea orașului Timișoara în scenariul roșu este foarte aproape, fiind doar o „chestiune de ore”. Urmează restricții importante la nivel local.

Joi dimineață, rata de infectare a ajuns la 2,92 raportat la mia de locuitori, conform informațiilor transmise de prefect.

Este probabil doar o chestiune de ore ca municipiul Timișoara să intre în scenariul roșu, având în vedere faptul că în această dimineață indicele de infectare este de 2,92/1000 locuitori. De aceea, după ce se va depăși acest indice de infectare voi convoca o ședință a Comitetului pentru Situații de Urgență, pentru a analiza dacă se impun măsuri față de Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență 43/15 octombrie 2020” se arată în comunicatul transmis de Liliana Oneț.

Prin instaurarea scenariului roșu, școlile, restaurantele și alte obiective vor fi închise, iar masca devine obligatorie în toate spațiile publice, deschise sau închise. Cursurile ar urmă să se desfășoare online, iar restaurantele ar urma să funcționeze în sistem takeaway.

Vor urma restricții pentru următoarele 14 zile, acestea având ca scop limitarea răspândirii bolii. Știu că nu va fi ușor, dar avem obligația să respectăm legea și să protejăm sănătatea și viața tuturor timișorenilor” mai spune prefectul.

Liliana Oneț mai atrage atenția asupra faptului că spitalele din Timișoara se află la 90% din capacitate

„Spitalele care tratează pacienți COVID din județul Timiș sunt peste 90% pline, iar la ATI sunt foarte puține locuri atenționează prefectul.

În ultima parte a comunicatului, Oneț roagă cetățenii orașului să respecte procedurile de igienă sanitară pentru a limita răspândirea virusului.

„Vă rog să faceți tot posibilul să vă protejați și să îi apărați și pe cei din jurul vostru. Vă rog să respectați toate prevederile legale, să păstrați normele de distanțare sanitară și pe cele de igienă. Respectați regulile de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale și limitați la maximum orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă! De asemenea vă rog să renunțați la deplasări, dacă nu sunt absolut necesare, să evitați zonele aglomerate, să limitați contactul cu alte persoane, pentru că oricine dintre noi poate fi infectat, asimptomatic, și să transmită virusul. Sănătatea și viața fiecăruia sunt foarte importante și numai respectând regulile ne putem proteja și, implicit, să reducem rata infectărilor la nivelul județului Timiș!” a încheiat prefectul.

Un comentariu

  1. Pingback: Peste 5.000 de infectări cu COVID-19 la nivel național! Record în județul Timiș! Timișoara va intra în scenariul roșu. – Jurnalul de Timiș

Lasă un comentariu