Sănătate

Timișoara – Ambulanțele nu mai fac față! Bolnavii de COVID-19 vor fi transportați cu microbuze STPT

Presiunea asupra sistemului sanitar crește de la o zi la alta, mai ales la Timișoara, orașul cu cea mai mare rată de infectare. Primarul Dominic Fritz a anunțat că mai multe microbuze din cadrul Societății de Transport Public vor fi puse la dispoziția Serviciului de Ambulanță Județean.

Conform declarațiilor edilului-șef, au fost începute proceduri pentru ca mai multe unități de transport ale societăților aflate în subordinea Primăriei Timișoara să vină în ajutorul Serviciului de Ambulanță.

Ne aflăm într-o situație în care ambulanțele abia mai reușesc să facă față. Încercăm să găsim mașini de la societățile comerciale din subordinea Primăriei și să le punem la dispoziția SAJ pentru recoltarea de probe la domiciliu, ca să nu mai fim nevoiți să folosim ambulanțe. O să folosim microbuze ale Societății de Transport Public Timișoara, dacă ambulanțele nu vor mai face față să aducă pacienții la Babeș pentru recoltarea probelor” a declarat Dominic Fritz.

Coform datelor oferite de autorități, Timișoara avea 7,63 rata de infecatare la mia de locuitori. De asemenea, în ultimele 24 de ore, alte 201 cazuri au fost depistate la nivelul orașului.

Lasă un comentariu