Actualitate, Administrație

Tichete pentru mese calde destinate persoanelor nevoiașe din Timișoara. Cum se pot ridica

Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Timișoara va emite tichete sociale destinate persoanelor nevoiașe și oamenilor străzii, cu ajutorul cărora se pot ridica mese calde. Un tichet va valora 180 lei pe lună.

Conform reprezentanților primăriei, începând din data de 13 noiembrie, Direcția de Asistență Socială va demara acțiunea de distribuire a tichetelor sociale pe suport electronic pentru mese calde, destinate sprijinirii celor mai defavorizate categorii de persoane. Fondurile sunt acordate prin intermediul Programului Operațional de Ajutorare a Persoanelor Defavorizate, finanțat de Fondul de Ajutor European.

Valoarea nominală a unui tichet este de 180 de lei/lună. Următoarele categorii pot beneficia de aceste ajutoare:

Persoanele care au venituri la nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari, în vârstă de 75 de ani împliniţi sau peste această vârstă;
persoane/familii fără adăpost, inclusiv persoanele/familiile care au fost evacuate şi familiile cu copii care nu au domiciliu stabil, mai ales cele monoparentale
” transmit reprezentanții Primăriei Timișoara.

Tichetele vor fi distribuite pe baza cărții de identitate, fiecare beneficiar va primi un plic sigilat cu un card, precum și lista unităților unde pot servi masă caldă, dar și un ghid de utilizare.

Beneficiarii sunt invitați la sediul Direcției de Asistență Socială a Primăriei Timișoara, de pe Bulevardul Regele Carol I, nr. 10. Programul este următorul:

Lasă un comentariu