Actualitate

Startup-ul timișorean Themesberg primește o investiție de la Creative Tim

Creative Tim va investi în Themesberg, un startup din Timișoara care creează și vinde licențe pentru interfețe web. Fondatorul Creative Tim este Alexandru Păduraru, creator și vânzător global de licențe pentru interfețe web precum kit-uri UI și panouri de administrare.

“Am cunoscut fondatorii Themesberg acum mai bine de un an. De atunci am început să colaborăm și să facem schimb de idei și am constatat că avem un mod de gândire comun. Am pornit de la produse dezvoltate împreună și, văzând potențialul fondatorilor Themesberg și calitatea crescută a produselor, am decis să investim pentru accelerarea afacerii. Considerăm că împreună putem să ne creștem poziția pe piață de produse ready-made pentru developeri și colaborarea între afacerile noastre este cheia pentru internaționalizare și scalare. Colaborarea întotdeauna este mai importantă decât competiția și împreună suntem mai puternici și mai pregătiți să facem față provocărilor de business”, spune Alexandru Păduraru, conform site-ului de business profit.ro.

Themesberg a fost co-fondat de Tanislav Robert și Szőgyényi Zoltán. Până acum, produsele au fost folosite de circa 5.000 de programatori web, designeri și firme de software.

“Când am început Themesberg împreună cu Robert acum mai bine de un an, încă îmi amintesc cum stăteam mai mult de o oră să vedem cum să scriem o propunere de colaborare către Alexandru. Pentru noi, Creative Tim reprezintă un model de succes pe care îl admirăm încă dinainte să pornim pe drumul antreprenoriatului. După un an de colaborare strânsă și produse dezvoltate împreună, considerăm oportun să ne unim forțele pe piață de dezvoltare web și mobile. Piața este foarte competitivă și consider că doar împreună putem reuși să inovăm și să scalăm la nivel internațional. Investiția de la Creative Tim va accelera creșterea deja existentă și vom beneficia de un know-how foarte valoros din partea lor. Sunt optimist că parteneriatul dintre Themesberg și Creative Tim va fi unul benefic pe termen lung”, spune Szőgyényi. Creative-Tim, creat în 2014, a ajuns la peste 1,4 milioane de programatori web ce utilizează produsele dezvoltate. În ultimele 24 de luni, Creative-Tim a vândut licențe de peste 2 milioane de dolari.

Lasă un comentariu