Termeni și condiții

1. Informații despre site
1.1. Site-ul web Jurnalul de Timiș este proprietate privată și exclusivă a deținătorilor acestuia, numit pe parcursul acestor termeni și condiții „Jurnalul de Timiș” sau „Jurnalul”.
1.2. Jurnalul de Timiș este un portal web de știri online cu informații și analize ale redacției proprii, o revistă a presei și alte informații preluate de la terți parteneri, cât și de publicitate.

2. Proprietate intelectuală
2.1. Conținutul și design-ul Jurnalul de Timiș, precum și bazele de date accesibile prin intermediul său sunt proprietatea deținătorilor ei și sunt protejate prin legislația română în vigoare c privire la drepturile de autor și drepturile conexe. Textele posta de către utilizatori la secțiunea de comentarii devin proprietatea Jurnalul de Timiș din momentul postării. În cazul informațiilor și a conținutului postat de utilizatori  înregistrați sau terțe părți ori parteneri pe site-ul Jurnalul de Timiș, dreptul de autor și responsabilitatea asupra acestora aparțin în totalitate celor care au publicat acea informație. În cazul conținutului preluat de la parteneri pe baza acordurilor încheiate, acestea sunt identificate prin menționarea numelui partenerului lângă textul sau imaginea respectivă prin specificarea sursei. Jurnalul de Timiș nu își asumă diversele puncte de vedere ale celor care postează mesaje și nici nu intervine în conținutul acestora. Totuși, redacția își rezervă dreptul de a șterge de pe site comentariile care conțin jigniri, injurii sau calomnii la adresa site-ului, angajaților sau a altor persoane fizice și juridice.

3. Suspendarea contului
3.1. Jurnalul de Timiș poate, fără orice altă notificare sau formalitate și fără ca acest lucru să necesite explicarea atitudinii sale, să suspende sau să blocheze accesul dvs. la conținutul site-ului sau la o parte a acestui conținut.

4. Schimbări ale site-ului
4.1. Jurnalul de Timiș își rezervă dreptul de a suspenda, modifica, adăuga sau șterge în orice momen porțiuni ale conținutului său. De asemenea, Jurnalul își rezervă dreptul de a restricționa accesul utilizatorilor la o parte sau la întregul său conținut.

5. Înregistrare, parole și responsabilități
5.1. Accesul dvs. la serviciul de Newsletter sau unele facilități din cadrul site-ului necesită înregistrarea dvs. cu un nume de utilizator și o parolă. Vă recomandăm să nu dezvăluiți nimănui această parolă. Jurnalul de Timiș nu va cere niciodată parola conturilor dvs. în mesaje sau telefon.
5.2. Din păcate, nici o transmisie de date prin intermediul internetului nu poate fi garantată a fi 100%. În consecință, în ciuda eforturilor noastre de a vă proteja informațiile personale, Jurnalul de Timiș nu poate asigura sau garanta securitatea informațiilor transmise de dvs. către noi, către și de la serviciile noastre online. Vă avertizăm așadar că orice informație trimisă către noi se va face pe propriul dvs. risc.

6. Viața privată
6.1. Jurnalul de Timiș respectă viața dvs. privată și datele cu caracter personal pe care le împărtășiti cu noi în momentul accesării acestui site. Aceste informații au rolul de a vă informa cu privire la ce tip de informație identificabilă personal este colectată de dvs., cum și unde am putea folosi această informație, cum înțelegem noi să protejăm informația colectată de la dvs., cine are acces la informația colectată de la dvs. și cum pot fi corectate în timp inadvertențele din informația preluată. Jurnalul de Timiș respectă legislația română în vigoare, în speța Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, modificată și completată și Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice. Conform Legii nr. 677/2001, beneficiați de dreptul de acces, de intervenție asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale și dreptul de a vă adresa justiției. Totodată, aveți dreptul să vă opuneți prelucrării datelor personale care vă privesc și să solicitați ștergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteți adresa cu o cerere scrisă, datată și semnată, la Jurnalul de Timiș. Scopul colectării datelor este posibilitatea de a avea acces mai ușor la contul dvs. pe site-ul Jurnalul de Timiș sau informarea utilizatorilor cu privire la noile știri apărute, participarea la concursuri sau participarea la campanii promoționale desfășurate de Jurnalul de Timiș.
6.2. Jurnalul de Timiș colectează informații de la utilizatorii săi în trei modalități: direct de la utilizator, din rapoartele traficului înregistrat de serverele care găzduiesc site-urile noastre și prin intermediul cookie-urilor. Informația furnizată direct de utilizator: atunci când vă faceți un cont la Jurnalul de Timiș, vă putem întreba care este numele dvs., care este adresa dvs. de e-mail și vă putem cere alte informații personale. Informație din raportul de trafic al serverului: atunci când vizitați un site web, dezvăluiți anumite informații despre dvs., ca adresa dvs. de IP, ora vizitei, locul de unde ați intrat pe site-urile noastre. Jurnalul de Timiș înregistrează aceste informații pentru o perioadă de timp nedeterminată. Utilizăm servicii externe companiei de analiză a traficului cum sunt cele puse la dispoziție de Google Analytics sau SATI (Studiu de Audiență și Trafic Internet). Jurnalul de Timiș folosește aceste date doar în scopul comunicării șabloanelor tipizate anonime ale utilizatorilor către clienții noștri de publicitate. Nu utilizăm datele de trafic pentru identificarea persoanelor din spatele unor adrese IP.
6.3. Confidențialitatea și protecția informațiilor colectate de la dvs. sunt de o importanță vitală pentru noi. Jurnalul de Timiș nu oferă informația colectată unor terți fără consimțământul dvs. expres și prealabil. Orice statistică privind traficul utilizatorilor noștri, pe care o vom oferi către terțe rețele de publicitate sau către site-uri partenere, este furnizată doar ca un ansamblu de date și nu include nici o informație identificabilă personal despre niciun utilizator individual. Accesul dvs. la anumite servicii și informații din cadrul site-ului este protejat de o parolă. În momentul în care noi primim informații transmise de dvs., vă garantăm că vom depune toate eforturile pentru a asigura securitatea acestora în sistemele noastre, conform standardelor de securitate impuse de legislația română în vigoare.
6.4. Jurnalul de Timiș nu va dezvălui niciun fel de informație identificabilă personal despre utilizatorii săi către terțe părți fără a primi mai întâi consimțământul expres al utilizatorilor în această privință. În același însă, Jurnalul de Timiș poate dezvălui informații identificabile personal atunci când legea prevede expres acest lucru, când este cerut de o autoritate competentă sau când acest lucru este necesar pentru protejarea drepturilor și intereselor Jurnalului de Timiș. În concluzie, atunci când accesați site-urile Jurnalul de Timiș și sunteți rugat să ne dezvăluiți informații despre dvs., veți dezvălui aceste informații doar site-urilor Jurnalul de Timiș, cu excepția cazului când serviciul sau informația respectivă este oferită în parteneriat cu un alt site sau serviciu. De fiecare dată însă când  un astfel de serviciu este furnizat în parteneriat cu un alt site, veți informat asupra acestui lucru. În ideea de a furniza servicii la standarde cât mai înalte, este necesară partajerea informațiilor dvs. personale cu site-ul sau serviciul copartener. Dacă nu doriți ca aceste date ale dvs. să fie partajate, puteți proceda în consecință prin a nu permite transferul datelor prin neutilizarea acelui serviciu particular. Dacă alegeți însă să acceptatți partajarea datelor, trebuie să înțelegeți că furnizorii serviciului în parteneriat pot avea practici separate de confidențialitate și de colectare a datelor. Jurnalul de Timiș nu are nici un fel de control și nu poate garanta asupra tuturor aspectelor juridice pe care le implică folosire acestor practici independente de confidențialitate.
6.5. Mesajele comerciale nesolicitate Jurnalul de Timiș se pronunță împotriva trimiterii de mesaje comerciale nesolicitate pentru care nu are acordul explicit al utilizatorilor (spam). Pentru orice probleme tehnice legate de mesaje comerciale trimise de Jurnalul de Timiș vă rugăm să trimiteți un e-mail către redacția Jurnalului de Timiș și vom rezolva problema cât de curând posibil.

7. Publicitatea și conținutul oferite de alte părți
7.1. Anumite părți ale conținutului publicat pe Jurnalul de Timiș pot să fie furnizate de terțe persoane cu care Jurnalul de Timiș are relații contractuale în acest sens. De asemenea, în interiorul conținutului Jurnalul de Timiș pot fi incluse secțiuni publicitare în care se vor afișa mesaje publicitare ale unor terțe persoane. Jurnalul de Timiș nu este responsabil în nici o măsură asupra conținutului furnizat de terțe persoane, indiferent dacă acesta este publicitar sau nu. De asemenea, Jurnalul de Timiș nu este responsabil de conținutul paginilor externe la care se face trimitere din interiorul său.

8. Lege guvernantă
8.1. Drepturile și obligațiile părților, impuse de prezentele termeni și condiții, precum și toate efectele juridice pe care le produce prezentul acord vor fi interpretate și guvernate de legea română în vigoare. Orice litigiu care are ca obiect acest acord va fi adus spre soluționare în fața unui arbitru, iar în condițiile în care părțile nu cad de acord asupra numirii unui arbitru în termen de 15 zile de la notificarea litigiului, competența va reveni instanțelor românești de la sediul Jurnalul de Timiș.

9. Parteneri
9.1. De la parteneri media acceptăm doar un articol pe săptămână, dar nu garantăm aprobarea în totalitate. Jurnalul de Timiș își rezervă dreptul de a modifica și actualiza aceste condiții în orice moment. Modificările devin efective de la momentul publicării lor pe site.

10. Confidențialitatea datelor personale
10.1. Ne angajăm să protejăm confidențialitatea datelor personale (adresa de IP și e-mail) furnizate pe site-ul Jurnalul de Timiș. Nu vom da, vinde sau împrumuta datele dvs. de identificare. Dacă aveți întrebări referitoare la confindențialitatea datelor, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail pe adresa office[at]jurnaluldetimis.ro.

11. Copyright
11.1. Toate drepturile sunt rezervate. Informațiile și imaginile știrilor sunt copyright-ul exclusiv al Jurnalului de Timiș, cu excepția cazurilor în care se prevede altfel. Copierea acestora se pedepsește conform legii civile și penale.