Politică

SURSE: Ludovic Orban vrea să revină în funcția de premier

Ludovic Orban a avut o întâlnire cu liderii USR-PLUS și UDMR la Vila Lac, unde le-a făcut o propunere inedită pentru deblocarea negocierilor: revenirea în fotoliul de premier al României.

Varianta i-a surprins pe reprezentanții formațiunilor politice, dar și pe colegii de partid, conform Digi24.

Liderul PNL a spus în cadrul întâlnirii că actuala propunere de prim-ministru, Florin Cîțu, ar putea fi revocată, urmând ca Biroul Politic Național al PNL să numească o altă persoană. Orban a argumentat că prin nominalizarea sa la funcția de premier, negocierile dintre cele trei partide s-ar debloca, iar Dan Barna ar putea să primească președinția Camerei Deputaților.

La întâlnirea de la Vila Lac au participat Ludovic Orban, Dan Barna, Dragoș Tudorache și Kelemen Hunor.

Liderii USR PLUS și UDMR ar fi cerut timp de gândire pentru a lua o decizie cu privința la propunerea fostului premier. USR PLUS ar urmă să dea mâine un răspuns. Până la o hotărâre, Orban dorește să găsească susținere: ar fi avut o întâlnire cu Varujan Pambuccian, liderul minorităților naționale din Parlamentul României.

În această seară va avea loc o ședință între liderii liberalilor, în care Orban va aduce la cunoștiința partidului ce are de gând să facă în continuare și ce a discutat cu liderii celorlalte formațiuni politice.

Lasă un comentariu