Sănătate

Studenții de la Medicină vin în ajutorul Spitalului „Victor Babeș” Timișoara! Vor face voluntariat

20 de studenți, aflați în ani terminali, ai Universității de Medicină și Farmacie Timișoara vin în ajutorul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara. Aceștia vor face voluntariat, după ce specialiștii le-au solicitat ajutorul. Studenții vor ajuta cadrele medicale la înregistarea, testarea și triajul pacienților depistați cu virusul SARS-CoV-2.

Studenții își vor începe activitatea în această săptămână, lucrând în cadrul ansamblului modular amenajat în curtea unității sanitare.

Ei vor învăța absolut tot ceea ce au nevoie să știe pentru a face triajul bolnavilor, pentru a completa acte, pentru a vorbi cu pacienții. Mai avem încă 15 colegi în așteptare, asta dacă va mai fi nevoie de suplimentarea numărului de voluntari. Sperăm să îi degrevăm astfel pe medicii de aici de activitățile acestea de triere a bolnavilor SARS COV 2”, a declarat Lieb Catarina, președintele Societății Studenților de Medicină Timișoara.

Astăzi, voluntarilor li s-a făcut instructajul în privința modului în care aceștia trebuie să se echipeze corespunzător cu costumul de protecție, dar au primit și indicații pentru munca pe care o vor desfășura de mâine, la zona de triaj.

Fiecare mână de lucru contează. Fiecare student care vine și este lângă un pacient infectat cu COVID 19, vorbește cu el, îi explică și îl ajută, este de un real folos. E foarte important să fim cât mai mulți în această luptă. Nu pot decât să le mulțumesc voluntarilor. Sunt un exemplu atât pentru colegii lor, cât și pentru tinerii din țara asta și sper ca împreună să depășim cu bine această perioadă”, a spus medicul pneumolog dr. Monica Marc, coordonatorul echipei de voluntari.

Studenții s-au declarat dornici să ajute, motivând că este „puținul pe care ei îl pot face”.

Este puținul pe care noi, studenții, îl putem face. Ne simțim responsabili să îi ajutăm atât pe medici, sa ajutăm asistentele și mai ales să ii ajutăm pe pacienți. Nu aș fi putut să văd această situație trecând pe lângă mine și să nu fi făcut ceva” a explicat Victor Vuciu, student în anul V la Univeristatea de Medicină și Farmacie Timișoara.

Am venit pentru că ni s-a cerut ajutorul și așteptam de mult să fac acest pas. Suntem medici, vrem să ajutăm și nu putem sta deoparte”, spune Mîrc Nadia, anul V, UMF Timișoara.

Distribuția voluntarilor va fi făcută în două grupe de câte zece persoane. Ei vor lucra în ture de câte două săptămâni, zilnic, între orele 13.00 – 21.00. Activitatea acestora va consta în realizarea examenului anmnezic, recoltarea probelor biologice, precum și înregistrarea și trimiterea datelor către pacienții infectatți cu SARS-CoV-2.

Lasă un comentariu