Actualitate, Sănătate

Starea de alertă se prelungește cu 30 de zile! Se interzic nunțile și evenimentele private! Ce alte restricții au decis guvernanții

Noi măsuri pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2 au fost luate de guvernanți. Starea de alertă va fi prelungită cu încă 30 de zile. Nunțile, botezurile și evenimentele private au fost interzise, iar masca devine obligatorie în toate spațiile publice, unde rata de infectare trece de 3%.

Într-o conferință de presă susținută la Palatul Victoria, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru și șeful DSU, Raed Arafat, au explicat cum vor funcționa noile măsuri, în funcție de gradul de infectare indicat la mia de locuitori.

În legătură cu interzicerea evenimentelor, Raed Arafat a explicat că respectarea regulilor este puțin probabilă, iar interzicerea acestora reprezintă cea mai potrivită soluție

Este foatre greu să se respecte regulile. Nu se poartă masca, pentru că asta e natura evenimentului, oamenii mai dansează. Soluția cea mai bună de protecție și necesară este oprirea evenimentelor pentru că sunt sursă de transmitere”, a explicat șeful DSU.

Cununiile și botezurile religioase se pot desfășura, în limita a 16 participanți. Restricțiile sunt pentru mesele festive.

A fost instituită obligativitatea purtării măștii, în toate spațiile deschise, în localitățile unde rata de infectare depășește 3% la mia de locuitori. Sub acest indice, masca va fi purtată în locurile publice aglomerate și spațiile închise.

În cazul restaurentelor, teatrelor, cinematografelor și cafenele unde indicele nu depășește 1,5, vor putea funcționa cu capacitate de 50%.

Dacă rata de infectare este între 1,5-3% la mia de locuitori, atunci ele vor putea funcționa la 30% din capacitate, iar programul va fi limitat până la ora 23.00.

În cazul în care indicele depășește 3%, atunci activitatea se sistează”, a explicat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Hotarare-CNSU-nr.-49-din-13.10.2020-si-anexe

Lasă un comentariu