Administrație

Sporuri tăiate pentru peste 120 de angajați ai Primăriei Timișoara – la un milion de lei luați de la UE, primeau compensații în valoare de 7 milioane de lei

Doar 0,22% din totalul fondurilor europene au fost absorbite de către administrația orașului, în ultimii trei ani. Primarul Timișoarei a decis să taie sporurile pe care peste 120 de angajați, printre care și câțiva directori, le primeau pentru „perfomanță”. Acestea se ridicau și la 50% din salariul de bază.

Situația fondurilor europene a fost analizată de către Dominic Fritz – în ultimii trei ani, administrația a atras doar un milion de lei din totalul de 460 de milioane de lei, fonduri nerambursabile, adică un procent de 0.22%.

În ultimii trei ani, Primăria Timișoara a contractat proiecte cu suma de 460 de milioane de lei, nerambursabile. Din această sumă, până acum, am absorbit, efectiv, 1 milion de lei. Adică, o rată de absorbție de 0,22%. Este clar că nu ne mulțumește această cifră. Multe proiecte rulează de un an, de doi și nu au fost primite fonduri. Unele proiecte sunt blocate” a spus primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Pentru această „perfomanță”, 120 de angajați ai primăriei primeau sporuri care ajungeau și la 50% din valoarea salariului. Persoanele responsabile de atragerea și implementarea proiectelor europene primeau sume aproape 7 ori mai mare decât fondurile pe care le atrăgeau. Banii proveneau din bugetul local.

Am cheltuit din suma de 460 de milioane de lei doar 0,22%, doar un milion, iar pentru am aruncat o privire peste sporurile plătite pentru exact aceste fonduri și am constatat, cu surprindere, că în ultimii ani, 2018, 2019, 2020, am plătit până acum 6,5 milioane de lei pentru sporuri salariale pentru aceste proiecte. Pe scurt, pentru un milion de lei din fonduri europene am plătit sporuri în valoare de șapte milioane de lei. Acest sporuri nu sunt plătite din fonduri europene, ci din bugetul local. Pentru că nu este o chestie fezabilă, am luat decizia de a suspenda, începând cu această lună, sporurile. Până anul viitor vom gândi un sistem în care aceste sporuri chiar depind de perfomanță”, a mai declarat Fritz.

Printre beneficiarii sporurilor de „perfomanță” s-ar fi regăsit și șefi din cadrul instituției. Aceste beneficii nu erau acordate pentru scrierea proiectelor, ci pentru implementarea acestora. Unii angajați susțineau că au lucrat până la 80 de ore pe săptămână în cadrul unor proiecte care stagnau.

Aceste sporuri nu fac parte din contractul de muncă, ci efectiv sunt date după bunăvoința primarului. Au fost și directori de direcții și deoarece este un sport procentual, dacă salariul este mare, atunci și sporul este. Beneficiile nu sunt acordate pentru scrierea proiectelor, ci pentru implementarea lor. Se acordă până la 50% din salariul de bază. Este numit un lider de proiect care primește 50% și pe lângă sunt 4-7 funcționari care se ocupă de proiect și ei muncesc, teoretic, pentru implementare. Problema este că aceștia muncesc și în timpul orelor de lucru, deci nu pot fi considerate ore suplimentare, iar asta este un mister pentru mine: sunt proiecte la care nu s-a mișcat nimic, dar văd că unii angajați primesc sporuri pentru 80, 100 de ore muncite în acest proiect. Până nu clarificăm acest sistem, până nu vedem cine și de ce primește acest sport, îl suspendăm”, a conchis edilul-șef.

Lasă un comentariu