Sănătate

Specialiștii anunță Valul 4 al pandemiei. Tulpina indiană este în transmitere comunitară în trei zone ale ţării

Tulpina indiană (Delta – B1.617.2) se răspândeşte rapid şi se află în transmitere comunitară în cel puţin trei zone din sudul ţării, conform autorităţilor sanitare. Cele mai multe infectări cu tulpina Delta – de două ori mai contagioasă decât cea din Wuhan – se înregistrează în municipiul Bucureşti şi în judeţele Argeş şi Ilfov.

Specialiştii apreciază că numărul de cazuri este mai mare decât cel comunicat oficial, deoarece capacitatea de secvenţiere genomică a României este redusă. Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) avertizează că numărul de infectări cu varianta Delta confirmate în urma secvenţierilor genomice a ajuns la 57, de 2,5 ori mai multe decât la începutul lunii.

„În acest moment nu există evidenţe de transmitere comunitară susţinută, la nivel naţional, a variantei Delta. În schimb, există evidenţe de transmitere comunitară susţinută în municipiul Piteşti şi comune învecinate”, se arată în comunicatul CNSCBT. Cele mai multe cazuri de infectare cu varianta Delta au fost confirmate în: judeţul Argeş (17), judeţul Ilfov (15), municipiul Bucureşti (12), judeţul Dolj (6) şi judeţul Braşov (3). Judeţele Arad, Buzău, Dâmboviţa şi Teleorman au câte un caz.

Din fericire, deocamdată, în județul Timiș nu a fost întegistrat niciun caz de infectare cu noua tulpină indiană.

Sursă: adevărul.ro

Lasă un comentariu