Administrație

Serviciul Creșe din cadrul Primăriei Timișoara va avea un nou director. Gabriela Crăciun a fost demisă. Cine asigură interimatul

Serviciul Public Creșe va avea un nou director, urmând ca postul să fie scos la concurs. Dominic Fritz a demis-o, pe fondul unei analize, pe Gabriela Crăciun.

Mai mulți părinți s-au declarat nemulțumiți de calitatea serviciilor din ultimul timp, iar astfel a fost demarată o analiză a managementului creșelor aflate în subordinea primăriei. S-a hotărât demiterea Gabrielei Crăciun de la conducere. Aceasta avea tot titlu interimar încă din noiembrie 2019.

Am analizat cu atenție activitatea Serviciului, modul în care se iau deciziile, de ce nu s-au făcut demersuri pentru găsirea unor spații adecvate sau pentru menținerea tuturor creșelor deschise în această toamnă și am decis să facem schimbările necesare. Obiectivul nostru este profesionalizarea Serviciului. Vrem să atragem cei buni manageri educaționali la conducerea creșelor, grădinițelor și școlilor din oraș, prin concursuri deschise, 100% depolitizate”, a spus Dominic Fritz.

Până la organizarea unui concurs pentru ocuparea acestui post, interimatul va fi asigurat de Adriana Nemeș, care a coordonat trei din cele 13 creșe ale primăriei.

De luni, 11 ianuarie, urmează să fie redeschise patru creșe închise din toamna anului trecut: cele situate pe străzile V. Lupu, Mureș, N. Leonard și M.S. Motohon.

Acestea au rămas închise încă din toamnă, din momentul în care a fost suspendată activitatea grădinițelor care funcționează în aceleași clădiri cu ele. Creșele în cauză nu au bucătărie proprie, bucătăriile grădinițelor fiind cele care le furnizau mâncarea. Am reușit să rezolvăm această lipsă, deblocând colaborarea dintre creșe și grădinițele în cauză”, a completat viceprimarul Ruben Lațcău.

Lasă un comentariu