Actualitate

Se închide Grădina zoologică din Timișoara! Puiul de cerb bolnav a decedat

Grădina zoologică din Timișoara va fi închisă, după ce în spațiul public au apărut imagini cu un cerb bolnav, în urma căreia timișorenii au reacționat indignați, susținând că animalele nu sunt tratate corespunzător. Oficialii au declarat că s-au luat măsuri pentru tratarea puiului de cerb, fiind vorba de o indigestie. În cursul zilei de astăzi, animalul a murit.

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a anunțat că locația va fi închisă, urmând să fie refăcută din temelii, iar animalele vor fi mutate la alte grădini zoologice. Edilul-șef a menționat că s-au luat măsuri pentru îngrijirea puiului de cerb, însă era conștient de faptul că animalele nu au parte de cele mai bune condiții.

Foarte multă lume s-a îngrijorat în urma pozei cu puiul de cerb bolnav de la Grădina zoologică. Am vorbit și eu de câteva ori despre situația de acolo, care este deloc acceptabilă. La Grădina zoo nu s-au mai făcut investiții de ani de zile, iar bugetul este unul foarte mic. Nu există o administrație profesionistă. Muncitorii încearcă, se străduiesc, însă îngrijirea animalelor nu este la standarde normale. Avem exemplul cerbului bolnav. Am trimis veterinarul nostru acolo și a fost și un cabinet de medicină veterinar extern care a venit. Starea cerbului nu este bună”, explicat Dominic Fritz.

La câteva ore de la aceste declarații, primarul a anunțat că puiul de cerb a decedat.

Din păcate, cerbul de la zoo nu a mai putut să fie salvat. Am făcut o mică anchetă din care a rezultat că nu a fost vorba despre maltratarea sau neglijarea lui, ci de o boală de care suferea de 3 săptămâni. Animalele nu mai pot trăi în aceste habitate în care nu s-a investit niciun leu, din 2014. Condițiile improprii de viață contribuie la deteriorarea sănătății lor”, a declarat Fritz.

Primarul a mai spus că urmează să ia legătură cu alte grădini zoologice, care au condiții mult mai bune, pentru a transfera animalele acolo.

Decizia mea este să închid Grădina Zoologică pentru modernizare. Acum organizăm această închidere pentru că nu o putem face peste noapte, trebuie să vedem unde relocăm animalele, dacă acestea pot rămâne în continuare să fie îngrijite aici. Luăm legătura cu orașele cu care suntem înfrățiți și care au un zoo modern, Szeged, Karlsruhe, Mulhouse, să ne ofere sprijin pentru realizarea de habitate noi și modernizarea celor existente, conform standardelor europene. Vom lucra la un concept de dezvoltare care să răspundă și la întrebarea care este obiectivul unui zoo în secolul 21”, a mai spus primarul Timișoarei.

Sursă foto: tion.ro

Lasă un comentariu