Sănătate

Se deschide al treilea centru de vaccinare anti-COVID-19 la Timișoara. Va fi cel mai mare din oraș

Al treilea centru de vaccinare, care va fi cel mai mare din oraș, este pregătit pentru deschidere. Acesta este organizat în incinta complexului ISHO (situat pe bulevardul Take Ionescu) și va avea opt fluxuri de vaccinare.

Până acum, la Timișoara, sunt operaționale centrele de vaccinare de la Iulius Town și Spitalul CFR. În cursul zilei de marți, mai mulți oficiali din partea primăriei Timișoara, prefecturii și DSP-ului au fost să evalueze situația de la viitorul centru.

Viceprimarul Ruben Lațcău împreună cu Ciprian Trocan, responsabilul din Primărie pentru vaccinare, doamna prefect Liliana Oneț și șeful DSP, Flavius Cioca, s-au declarat mulțumiți de ceea ce au văzut azi la ISHO, companie căreia îi mulțumesc pentru sprijin nebirocratic”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Reprezentanții municipialității au anunțat că Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Timiș (CJCCI) va aproba deschiderea noului loc destinat imunizării împotriva virusului SARS-CoV-2, în funcție de numărul dozelor de vaccin destinate orașului.

Primăria Timișoara nu are putere de decizie în cadrul CJCCI Timiș, din această structură fiind oficiali din partea Prefecturii Timiș, DSP Timiș, Consiliul Județean și Ministerelor Apărării și de Interne.

Vreau să lămuresc încă odată: deciziile asupra numărului centrelor de vaccinare sunt luate la nivel național (…) Sper că vom afla în curând câte din cele 9 fluxuri aprobate suplimentar pentru județ ne vor fi alocate la Timișoara. Această decizie o ia Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI) Timiș din care fac parte reprezentanții Prefecturii Timiș, Consiliului Județean, Direcției de Sănătate Publică Timiș și ai Ministerelor Apărării și de Interne (nu și Primăria) (…)   Vă spun toate aceste lucruri pentru că unii își imaginează că, într-o operațiune de asemenea amploare, un primar face ce-l taie capul”, a mai spus Fritz.

Lasă un comentariu