Actualitate

Sărbători cu restricții! Starea de alertă se prelungește cu 30 de zile. Raed Arafat: Rămân în vigoare toate măsurile

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis prelungirea stării de alertă cu 30 de zile. Toate măsurile restrictive rămân în vigoare, exceptând cea care viza închiderea piețelor.

Raed Arafat a spus că situația la nivel a fost analizată, iar propunerea este de prelungire a stării de alertă cu 30 de zile.

În urma evaluării situației epidemiologice, propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență este de prelungire a stării de alertă. Toate măsurile restrictive se păstrează. Mai puțin cea referitoare la închiderea piețelor. Vom adăuga una care vizează organizarea transportului operatorilor de cablu pe pârtiile de schi. Practic va fi stabilit cum va fi desfășurat transportul pe cablu, adică dacă o cabină are o capacitate de 20 de persoane, doar 10 vor avea voie înăuntru”, a declarat Arafat.

Prelungirea stării de alertă înseamnă că de sărbători, respectiv Crăciun și Revelion, măsurile restrictive se vor afla în vigoare. Șeful DSU face apel la români să respecte regulile:

De sărbători încercați să limitați numărul celor cu care vă întâlniți. Asta ne va permite să trecem peste ce va urma mai ușor. Hotărârea de Guvern cu aceste măsuri va fi adoptată vineri de guvern. Totul va fi limitat. Este clar că nu vom avea petreceri cu sute de persoane. E foarte important ce vor face oamenii de sărbători. Nu ne aflăm încă pe un trend descendent. Trebuie respectate măsurile. De sărbători, vă rog să vă gândiți la sănătatea dumneavoastră și a celor din jur. Încercați să limitați întâlnirea cu cât mai mulți oameni. Anul viitor sperăm să avem sărbători cât mai aproape de normal”, a recomandat Arafat.

Circulația pe timpul nopții va fi în continuare interzisă. Nu vor fi permise sărbătorile în stradă la finalul anului.

Guvernul urmează să adopte hotărârea CNSU mâine, 11 decembrie.

Lasă un comentariu