Administrație

Ruben Lațcău: La vară încep lucrările la pasajul Solventul. Viceprimarul Timișoarei promite un drum și un pod peste Bega în aceeași zonă

Oficialii PMT promit că în această vară vor începe lucrările la pasajul Solventul.

Șantierul de la Solventul va fi pornit în această vară, anunță viceprimarul Ruben Lațcău. Proiectul, în valoare de aproape 24 milioane de euro, va fi implementat în interval de 26 de luni de la momentul începerii lucrărilor, conform contractului semnat în 2020.

Am reușit să deblocăm relația cu antreprenorii care lucrează la viitorul pasaj subteran. Acum este în proiectare, iar în această vară vor începe lucrările efective”, a declarat Ruben Lațcău.

De asemenea, oficialii PMT spun că doresc să facă, în aceeași zonă, un nou drum și un pod peste Bega. Lațcău spune că în următoarea perioadă va fi lansată licitația pentru documentația necesară realizării drumului și podului de la Solventul.

Lucrăm și la continuarea acestui pasaj cu un drum și un pod peste Bega, în aceeași zonă. Am început, încă de anul trecut, munca la tema de proiectare și caietul de sarcini și dorim să aplicăm pe Programul Operațional Asistență Tehnică”, a explicat viceprimarul Timișoarei.

Un alt șantier important din Timișoara va fi deschis pe Calea Bogdăneștilor, în aproximativ două săptămâni. Proiectul, în valoare de peste 20 de milioane de euro, constă în reabilitarea drumului și a liniei de tramvai.

În acest an vor începe lucrările și pe bulevardul Cetății și pe Stan Vidrighin, amândouă urmând să fie finanțate prin Programul Operațional Regional. Pe lângă acestea, continuăm lucrările începute pe Prezan, Alexandrescu și în Parcul Civic. Ieri, cele trei proiecte au obținut și o finanțare de aproape 30 de milioane de lei din bugetul național”, a mai spus Lațcău.

Viceprimarul a mai transmis că o listă cu toate proiectele municipialității din acest an va apărea după definitivarea bugetului local.

Lasă un comentariu