Administrație

Ruben Lațcău intră în „concediu paternal”. Cât va sta acasă viceprimarul Timișoarei

Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, intră în concediu paternal. Acesta a devenit tată în ziua în care Dominic Fritz a anunțat că s-a infectat cu coronavirus, iar Lațcău a fost nevoit să preia atribuțiile edilului-șef. 

Fiul viceprimarului s-a născut pe 13 ianuarie, dată la care Fritz a anunțat că va intra în izolare timp de 14 zile, din cauza infectării cu virusul SARS-CoV-2. În această perioadă a fost investit în funcție și al doilea viceprimar, liberalul Cosmin Tabără.

Pentru că nu a putut rămâne acasă la momentul în care devenit tată, viceprimarul Timișoarei va intra, timp de 15 zile, în concediu paternal.

„Da, sunt tatăl unui băiețel de câteva zile. Nu, nu stau în concediu de paternitate 2 ani, ci 15 zile, cum zice legea. Adam s-a născut în ziua în care Dominic Fritz a primit testul pozitiv pentru Covid-19. Două vești care în decurs de câteva minute mi-au dat peste cap calendarul. Am preluat imediat atribuțiile de primar al Municipiului Timișoara, am stat la birou de dimineață până în miez de noapte, chiar și duminică. Mi-am ținut băiatul în brațe mult prea puțin. Dominic Fritz a revenit la birou și acum pot să fiu acasă cu Adam și să-mi susțin soția în această perioadă grea, dar minunată, pentru o familie. Sunt primele zile ale copilului meu și vreau să le petrec cu el. Pentru el m-am înhămat la tot acest efort politic și administrativ de schimbare a orașului în bine

Că voi pleca într-un concediu de 15 zile le-am spus marți, consilierilor locali, în ședință. Le mulțumesc consilierilor care sunt și corespondenți la Radio Erevan și au transmis informația falsă și ridicolă că mi-am luat concediu de paternitate 2 ani. Evident că voi avea cu mine laptopul și telefon și că îmi voi continua ședințele și planurile, așa cum am făcut-o chiar și în zilele de Crăciun. Nimic nu se oprește în loc”, a transmis Ruben Lațcău.

Primarul Timișoarei a declarat că știa despre concediu paternal, totul fiind plănuit.

Ruben Lațcău a devenit tată chiar în ziua în care am primit testul pozitiv. A primit două vești care i-au schimbat viața. Era plănuit deja că își va lua 15 zile de concediu paternal, însă pentru că m-am îmbolnăvit în ziua aia, nu a putut pleca în concediu. Intră de vineri, 15 zile, în concediu paternal. Asta este toată povestea, nu înțeleg de ce este o știre națională”, a spus Dominic Fritz.

Ruben Lațcău este viceprimarul Timișoarei de aproape trei luni.

Lasă un comentariu