Sănătate

Românii se vor putea vaccina la medicul de familie, declară Valeriu Gheorghiță

Valeriu Gheorghiță, persoana responsabilă de coordonarea campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, a declarat că începând cu sfârșitul lunii aprilie este posbibil să apară nou sistem de vaccinare in Romania, direct în cabinetele medicilor de familie. Acesta a declarat că va fi folosit atât noul vaccin Johnson&Johnson cât și cel de la AstraZeneca.

„Cred ca spre sfarsitul lunii aprilie, inceputul lunii mai, vom incepe vaccinarea si in cabinetele medicilor de familie, in mod deosbit cu vaccin de la Johnson&Johnson si foarte probabil si AstraZeneca, fara sa mai existe posibilitatea de programare in platforma. Medicii de familie isi vor evalua persoanele pe care le au in evidența si le vor programa”, a declarat Valeriu Gheorghița.

Gheorghiță a precizat ca vaccinul Johnson&Johnson este recomandat tuturor persoanelor cu varste peste 18 ani.

„Din punct de vedere organizatoric, este un vaccin care se preteaza mai bine pentru a merge cu centre mobile de vaccinare sau in centre de tip drive-through sau, de asemenea, pentru echipe mobile sau in localitați din mediul rural”, a adaugat Gheorghita.

Conform spuselor Ministrului Sanatatii Vlad Voiculescu, Timișoara va fi primul oraș în care se va aplica programul de vaccinare cu noul vaccin Johnson&Johnson.

În capitala Banatului vor veni in această saptamana doze de la AstraZeneca și apoi Johnson&Johnson. Marele avantaj al vaccinului de la Johnson & Johnson este faptul că acesta se aplica intr-o singura doza si poate fi pastrat intr-un frigider obisnuit.

Lasă un comentariu