Administrație

Reprezentanții mediului de afaceri propun dezvoltarea unui parc științific și tehnologic în județul Timiș

Propunere inedită din partea reprezentanților mediului de afaceri – dezvoltarea unui parc științific și tehnologic specializat în realitate virtuală în județul Timiș. Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a acceptat ideea în analiză.

Alin Nica a organizat o videoconferință la care au participat reprezentanții Uniunii Naționale a Patronatului Român (UNPR). Reprezentanții mediului de afaceri au propus dezvoltarea unui parc științific și tehnologic specializat în realitatea virtuală, augmentată, pentru desfășurarea cursurilor învățământului dual în online.

Președintele CJT a acceptat în analiză propunerea UNPR. Mai mult, Nica a dezvoltat ideea, sugerând implementarea acesteia în cadrul unui proiect mai amplu care prevede, cu ajutorul universităților timișorene, crearea unui institut dedicat inteligenței artificiale. De asemenea, reprezentanții mediului de afaceri au fost invitați să facă parte din Consiliul de Strategie și Consiliere Economică din cadrul CJT.
Președintele CJ a lansat reprezentanților UNPR și invitația de a face parte din Consiliul de Strategie și Consiliere Economică creat în jurul instituției. De asemenea, aceștia sunt invitați să participe într-un viitor forum internațional de afaceri România – Ungaria – Serbia, aflat în lucru la nivelul Consiliului Județean, eveniment ce va avea la bază susținerea antreprenoriatului și a start-up-urilor din regiune.
Au fost abordate și modalitățile prin care CJ Timiș poate interveni în procesul de adaptare a legislației pentru a sprijini mediul de afaceri, cu precădere în ceea ce privește parteneriatul public-privat, astfel încât acesta să devină un instrument viabil în dezvoltarea economică
”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanții CJT.

Uniunea Națională a Patronatului Român este o organizație neguvernamentală în care sunt incluse firme din sectorul privat cu capital integral românesc, mixt sau numai cu capital străin. Scopul acesteia este de a reprezenta, promova și apăra interesele membrilor săi. La videoconferința organizată de CJT au participat președintele organizației, Lucian Ioan, dar și vicepreședinții Florin Balint și Ștefan Tudor, coordonator al filialiei UNPR Banat.

Lasă un comentariu