Actualitate

„Redeschideți sălile de sport!” – protest în fața Tribunalului Timiș

Antrenori ai sălilor de sport, dar și clienți ai acestora au protestat în fața Tribunalului Timiș. Reprezentanții se declară nemulțumiți de măsurile luate de autorități și cer redeschiderea sălilor de fitness. Acestea au fost închise în urmă cu o lună, în urma unei decizii din partea Comitetului pentru Situații de Urgență.

Comitetul pentru Situații de Urgență și Instituția Prefecturii Timiș au fost date în judecată. Protestul a avut loc în fața Palatului Dicasterial, unde s-au adunat zeci de persoane, participând reprezentanți, antrenori, dar și clienți ai sălilor de fitness.

Măsura închiderii sălilor de fitness din Timiș este restrictivă și discriminatorie deoarece nu apare în actul de declarare a stării de alertă (H.G. nr. 856/14.10.2020 si HG 967/ 13.11.2920)și este făcută cu depăşirea competenţelor de către autoritatea publică locală. Hotărârea semnată de prefectul județului Timiș a fost adoptată în contradicție față de actele normative aflate în vigoare la data pronunțării hotărârii care permiteau desfășurarea de activități de pregătire fizică în săli de sport”, au declarat reprezentanții care au dat în judecată Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Protestarii mai menționează că s-a făcut o diferențiere de tratament juridic între operatorii economici care oferă activități sportive și operatorii economici care oferă servicii de îngrijire personală, funcționarea celor din urmă fiind permisă.

Măsurile care s-au luat pentru reglementarea sălilor de fitness nu au fost nici graduale, nici proporționale. Niciunde în România nu a existat un focar de infecție Covid-19 într-o sală de sport, organizarea spațiului interior permite distanțarea socială și asigurarea tuturor măsurilor de igienă”, au mai spus reprezentanții sălilor de fitness.

Magistrații urmează să se pronunțe, iar în cazul în care verdictul nu este favorabil, operatorii sălilor de sport vor continua demersurile în instanță.

2 Comentarii

  1. Pingback: Alin Nica vrea redeschiderea sălilor de sport. „ Rata de infectare a scăzut în județul Timiș. Sunt un adept al sportului și cred în creșterea naturală a imunității” – Jurnalul de Timiș

  2. Pingback: OFICIAL - Se redeschid sălile de sport din județul Timiș – Jurnalul de Timiș

Lasă un comentariu