Sănătate

Reacția companiei AstraZeneca după ce mai multe țări au suspendat administrarea vaccinului

Reprezentanții companiei AstraZeneca precizază că din analizele efectuate de aceștia privind 17 milioane de persoane vaccinate În Marea Britanie și Uniunea Europeană nu rezultă că ar exista un risc ridicat de embolie pulmonară, tromboză venoasă profundă (TVP) sau trombocitopenie.

Din comunicatul de presă al AstraZeneca, compania a promovat faptul că vaccinul împotriva COVID-19 este sigur, conform dovezilor evidente științifice.

Potrivit companei AstraZeneca nu a evidențiat un risc crescut de embolie pulmonară, tromboză venoasă profundă (TVP) sau trombocitopenie, în niciun grup definit de vârstă, sex, lot sau o anumită țară.

Aproximativ 17 milioane de persoane din UE și Marea Britanie au primit pana acum vaccinul nostru, iar numărul cazurilor de rapoarte de cheaguri de sânge în acest grup este mai mic decât sutele de cazuri așteptate in populația generală. Natura pandemiei a condus la o atenție sporită a fiecărui caz individual raportat și mergem dincolo de practicile standard pentru monitorizarea siguranței medicamentelor autorizate în raportarea evenimentelor de vaccinare, pentru a asigura siguranța publică”, a declarat Ann Taylor, reprezentantul AstraZeneca.

De asemenea, compania mai susține că nu există probleme din punctul de vedere al calității vaccinului, indiferent de zona geografică unde a fost distribuit.

AstraZeneca mai precizează faptul că, în continuare, se fac re-testări însă nu pot exista motive de îngrijorare din acest punct de vedere.

Lasă un comentariu