Administrație

Puțini bani și multe datorii la Primăria Timișoara. Dominic Fritz: Am încasat doar jumătate din veniturile planificate pe 2020. Vom tăia din cheltuieli

Bugetul pe 2020, descris de Nicolae Robu ca fiind cel mai mare din istoria Timișoarei, nu a fost realist, spune primarul Dominic Fritz. În conturile instituției au ajuns doar jumătate din banii prevăzuți la începutul anului trecut.  De asemenea, datoriile au ajuns la 120 de milioane lei.

Fosta administrație a orașului a estimat un buget de 1,45 miliarde lei pentru 2020, Nicolae Robu susținând la predarea mandatului că instituția pe care a condus-o are „cea mai bună situație financiară din ultimii ani”. Până la urmă, primăria a încasat aproximativ jumătate din suma prevăzută – 785 milioane de lei.

Pe finalul anului, datoriile au crescut la 120 milioane lei. Pentru acoperirea acestui deficit, Fritz spune că unele cheltuieli vor fi tăiate.

„Am avut anul trecut venituri de 785 milioane de lei. Veniturile planificate din buget erau de 1,45 miliarde de lei, deci jumătate din cele planificate. De anul trecut aveam impresia că nu este realist. Din păcate, se vede și acum. Avem acum plăți restante din 2020 de 120 milioane de lei, pe care trebuie să-i dăm în acest an. Este un bulgăre de plăți care tot crește, însă nu mai putem merge mai departe cu această rostogolire.  O să facem o programare bugetară mai realistă. Trebuie să tăiem din cheltuieli. O să încercăm să reușim să creștem veniturile, dar o să trebuiască să tăiem și din cheltuieli”, a spus primarul Fritz.

Edilul-șef a ținut să menționeze că aceste datorii provin din contracte semnate de fosta conducere, urmând ca de acum să își asume noile angajamente.

Ca să nu existe niciun dubiu, cele 120 milioane lei nu sunt facturi din chestii comandate de mine,  ci încă funcționăm pe contractele anului trecut. Abia acum o să intrăm într-o nouă etapă în care o să-mi asum și politic noile contracte”, a precizat primarul.

Lasă un comentariu