Actualitate

Proprietarii animalelor de companie din Timișoara trebuie să aibă acordul vecinilor de bloc. Primarul Dominic Fritz dorește abrogarea HCL-ului

Deținătorii animalelor de companie vor avea nevoie de acordul vecinilor de bloc, conform unei hotărâri de Consiliu Local adoptată în 2007. Dominic Fritz, primarul Timișoarei, dorește eliminarea acestei măsuri, deoarece consideră că este o „restricție absurdă”.

În 2007, Consiliul Local Timișoara a adoptat o hotărâre prin care proprietarii animalelor de companie erau obligați să ceară acordul vecinilor de bloc. HCL-ul a fost contestat în instanță de un cetățean, însă municipialitatea a câștigat procesul.

Deși PMT-ul a câștigat procesul, acest lucru nu-l bucură pe Dominic Fritz. Edilul-șef a anunțat că dorește să abroge HCL-ul respectiv și să găsească o alternativă, gândită în beneficiul ambelor părți – iubitorii de animale și asociația de locatari.

Probabil ați aflat de aventura în instanță a unei hotărâri de Consiliul Local adoptată de Consiliul Local al Municipiului Timișoara în 2007 care obligă proprietarii animalelor de companie să ceară acordul vecinilor de bloc Această HCL a fost contestată în instanță de un deținător de animale de companie. Azi a pierdut procesul – Primăria a câștigat, dar asta nu mă bucură. Voi propune Consiliului Local să abrogăm această HCL și să o înlocuim cu un regulament care prevede dreptul timișorenilor de a avea animale de companie – da, cu respectarea drepturilor vecinilor, dar fără a menține această restricție absurdă”, a scris Fritz pe Facebook.

Lasă un comentariu