Actualitate

Proiectul „Oxigen pentru Timișoara” a strâns peste 900.000 lei în doar două săptămâni. Au donat 11 firme și 173 de persoane

La nevoie, timișorenii se ajută. O dovedește proiectul „Oxigen pentru Timișoara”, demers lansat de Primăria Timișoara pentru sprijinirea persoanelor infectate cu COVID-19. În doar două săptămână, 11 firme și 173 de persoane au donat peste 900.000 lei.

Inițiativa vine în ajutorul celor tratați la domiciliu, sub supravegherea medicului de familie. Dominic Fritz, primarul Timișoarei, spune că până acum proiectul a fost un real succes.

Din donațiile de 930.000 lei au fost achiziționate 75 de concentratoare, 500 pulsoximetre și două instalații de oxigen și accesoriile necesare. Vor fi cumpărate încă 175 de concentratoare și consumabile.

Acum câteva săptămâni, medicii ne-au cerut ajutorul. Trebuia urgent găsită o soluție de tratament la domiciliu pentru pacienții cu forme medii de COVID-19, sub supravegherea medicului de familie, astfel încât spitalele să își poată concentra resursele pentru salvarea vieții pacienților cu forme severe. Am chemat atunci societatea civilă timișoreană să venim în sprijinul semenilor noștri și al spitalelor. Așa s-a născut proiectul Oxigen Pentru Timișoara. Acest proiect al solidarității și-a pus ca obiectiv să achiziționeze aparatură medicală necesară în terapia cu oxigen pentru pacienții cu simptome medii și a celor aflați în convalescență. Deoarece limitările legale împiedică administrația locală să aloce direct aparatura salvatoare, am găsit în societatea civilă parteneri de nădejde. Răspunsul vostru, al comunității, a fost fabulos. 11 companii și 173 persoane fizice au donat 930.000 lei în numai 2 săptămâni de la inițierea proiectului. Din aceste donații au fost deja achiziționate 75 concentratoare, 500 pulsoximetre și 2 instalații de oxigen profesionale și accesoriile necesare oxigenoterapiei pacienților COVID-19, de către Fundatia Comunitara Timisoara, parteneră strategică în proiect. Urmează ca în următoarele 2 săptămâni să mai fie achiziționate încă 175 concentratoare și consumabilele necesare”, a declarat Dominic Fritz.

În zilele următoare se va definitiva un plan pentru distribuirea echipamentelor către pacienții tratați la domiciliu.

Lasă un comentariu