Sănătate

Probleme mari într-un centru de vaccinare din Lugoj, unde au fost calculate greșit dozele

Numărul dozelor de vaccin a fost calculat greşit la centrul de vaccinare împotriva COVID-19 din municipiul Lugoj, judeţul Timiş. Drept urmare, cei care s-au programat au fost anunțați să nu se prezinte, medicii informându-i că vor fi reprogramaţi.

Subprefectul judeţului Timiş, Mircea Băcală, a declarat, pentru News.ro, că la Lugoj au fost greşit calculate dozele de vaccin împotriva COVID-19. „La Lugoj s-au calculat greşit dozele şi au fost sunaţi cei ce nu au apucat să se prezinte la vaccinare, aceştia urmând să fie reprogramaţi”, a explicat Mircea Băcală.  

La Lugoj funcţionează un centru cu vaccinare împotriva COVID-19 cu 3 fluxuri, dintre care un flux la Spitalul Municipal şi alte două fluxuri la Sala Sporturilor, aflată în imediata vecinătate a spitalului.  

Şi la centrul de vaccinare de la Spitalul orăşenesc Deta a fost o situaţie, însă vineri. Pe adresa Prefecturii Timiş a fost trimisă o adresă potrivit căreia pentru zilele de sâmbătă şi duminică nu există personal pentru a participa la campania de vaccinare împotriva SARS-CoV-2.

Subprefectul Mircea Băcală a luat legătura cu conducerea DSP Timiş, care la rândul ei a luat legătura cu managerul spitalului din Deta, iar astfel s-a rezolvat problema, fiind identificat personal pentru zilele de sâmbătă şi duminică.  

La Timişoara funcţionează, în prezent, doar două centre de vaccinare, unul la Spitalul CFR şi al doilea la Iulius Town – un mall din oraş. În judeţul Timiş sunt funcţionale 7 centre de vaccinare.

Lasă un comentariu