Actualitate

Primarul Timișoarei nu are COVID-19. Al doilea test este negativ. Dominic Fritz: Vă recomand masca de protecție. Pe mine mă ține în siguranță

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, nu are coronavirus. Anunțul a fost făcut în această seară, după ce a primit rezultatul celui de-al doilea test.

După ce viceprimarul Ruben Lațcău și secretarul general Caius Șuli au fost confirmați cu virusul SARS-CoV-2, primarul Dominic Fritz s-a izolat la domiciliu și a făcut două teste. Ambele au fost negative. Edilul-șef mai spune că viceprimarul Lațcău are dureri musculare.

După două zile de muncă la domiciliu, am făcut încă un test azi și a ieșit tot negativ. Le-am făcut din precauție: nu am fost contact direct pentru că am purtat masca. O să încerc și în următoarele săptămâni să țin cât de multe întâlniri online și să încurajez colegii să lucreze în schimburi și de acasă. Colegii mei evoluează bine. Ruben îmi spune că are doar dureri de mușchi, se odihnește, dar speră că de săptămâna viitoare va putea să lucreze de acasă”, a scris Fritz pe Facebook. 

Ruben Lațcău și Caius Șuli au fost confirmați pozitiv cu coronavirus în această săptămână. Viceprimarul era, la acel moment, asimptomatic, în timp ce secretarul general al primăriei avea simptome ușoare.

Primarul Timișoarei s-a mai aflat într-o situație similară după câștigarea alegerilor locale. Atunci a fost contact direct al unei persoane infectate. Testele făcute ulterior au arătat că nu s-a îmbolnăvit.

„Am trecut din nou pe lângă virus, iar ceea ce mă ține în siguranță este portul măștii. V-o recomand”, a conchis Fritz.

Lasă un comentariu