Sănătate

Primarul Dominic Fritz i-a adus flori primului român vaccinat la medicul de familie

La Timișoara, pe data de 7 aprilie, a început vaccinarea pacienților în cabinetele medicilor de familie, din cadrul unui proiect pilot demarat de primărie, DSP Timiș și asociațiilor de familie. Primul vaccinat a fost o fameie, și aceasta a primit flori din partea lui Dominic Fritz. Edilul spune că Timișoara a trecut de valul 3, și că Timișoara poate devenii primul oraș liber de Covid.

Este momentul de cotitură în lupta împotriva acestei boli. Prin implicarea medicilor de familie, vom crește enorm capacitatea de vaccinare împotriva Covid-19. (…) . Vaccinarea împotriva acestui virus trebuie să fie accesibilă tuturor celor care își doresc acest lucru, iar prin acest proiect tocmai asta reușim să realizăm. Doresc, de asemenea, să mulțumesc și Ministerului Sănătății pentru că a ales Timișoara pentru acest proiect, un oraș care tocmai a depășit valul 3 al pandemiei și care poate deveni și primul liber de Covid. Dar pentru ca acest lucru să se întâmple rapid, avem nevoie de un număr mult mai mare de timișoreni vaccinați pentru a atinge imunitatea de grup”, a declarat primarul Timișoarei.

În cadrul proiectului pilot de la Timișoara, vor participa 50 de medici de familie. Fiecare medic implicat în acest proiect va primi 100 de vaccin și bonus 100 de teste rapide.

Acesta este un model de colaborare exemplar între public și privat. Și este și un proiect care evidențiază încă o dată rolul important al medicinei primare, baza piramidei și interfața sistemului de sănătate cu comunitatea. Am convingerea că doar prin vaccinarea în cabinetele medicilor de familie vom accelera procesul de imunizare a populației și putem să ajungem la imunitatea de grup. Medicii de familie au reușit să vaccineze 2 milioane de persoane cu vaccin antigripal. Implicarea noastră în această campanie este absolut necesară pentru a opri această pandemie care ne-a dat tuturor viețile peste cap”, a spus doctorul Mihai Iacob.

Fiecare medic implicat primește 43 de lei pentru fiecare pacient pe care îl vaccinează, de la Ministerul Sănătății, și încă 40 de lei de la Asociația de medicină de familie.

La nivel național, campania de vaccinare în cabinetele medicilor de familie va demara la începutul lunii mai, mai transmite Primăria Timișoara.

Lasă un comentariu