Administrație

Primarul din Deta eliberat din funcție de către prefect din cauza unui conflict de interese

Prefectul de Timiș tocmai a semnat ordinul de încetare a mandatului Primarului orașului Deta, Petru Roman. Decizia stă pe baza sentinței dată de Agenția Națională de Integritate, care susține că primarul este implicat într-un conflict de interese.

Zoltan Nemeth a semnat vineri, 26 martie,ordinul de încetare a mandatului primarului orașului Deta. Petru Roman nu mai poate ocupa funcți publice pe o perioadă de trei ani, în urma unui proces pierdut cu Agenția Națională de Integritate.

Ordinul a fost semnat în urma Raportului de evaluare ANI prin care se constată existența unui conflict de interese în cazul primarului orașului Deta și are ca temei legal dispozițiile art. 25, alin. 2 din Legea nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice pentru modificarea și completarea Legii nr. 144/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate”, se arată în comunicarea oficială din partea Prefecturii.

Pentru Roman a mai fost suspendat și în mandatul precedent tot de prefect, după o decizie de incompatibilitate. Apoi a contestat decizia în instanță și a câștigat, reocupând funcția.

Lasă un comentariu