Administrație

Primăria Timișoara anunță un nou sistem de salubrizare. Toate firmele responsabile vor acționa coordonat, pe zone. Va fi orașul mai curat?

Se schimbă modul în care se face curățenie în Timișoara. Până acum, igienizarea  se făcea fără vreo organizare în prealabil, fiecare firmă acționând după bunul plac. Din această săptămână se va acționa organizat, după un plan la care vor participa toate echipele de salubrizare.

Astfel, toate serviciile prestate, de la măturatul trotuarelor până la întreținerea spațiilor verzi vor fi concentrate într-un singur loc. Oficialitățile speră să acopere tot orașul cu acest sistem.

De săptămâna aceasta avem o nouă  abordare pentru curățenie, integrată:  intervenim pe o stradă cu toată activitatea de salubritate completă –  măturat, spălat, golirea coșurilor, întreținerea spațiilor verzi. Până acum salubritatea era împărțită, nimic nu era corelat. Este un proiect pilot și îi urmărim rezultatele prin Biroul de Salubritate al Primăriei. V-am auzit toate nemulțumirile”, a anunțat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Scopul, adaugă Fritz, este de a ține orașul curat, având un sistem în care salubritatea este automatizată și predictibilă, astfel încât „oamenilor să le fie jenă să mai arunce sau să abandoneze gunoiul în spațiul public”.

Lasă un comentariu