Cultură

Prestigiosul festival George Enescu se va ține la Timișoara, în 2023

Premieră pentru viața culturală a orașului! Celebrul Festival George Enescu va fi organizat la Timișoara, în anul în care urbea de pe Bega devine Capitală Culturală Europeană.

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a făcut anunțul, în urma vizitei făcute de Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, la Timișoara.

Vești extraordinar de bune! Aflat în vizită în județul Timiș, Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu m-a asigurat astăzi, că în 2023 – anul Capitalei Europene a Culturii, prestigiosul festival de muzică ”George Enescu” va avea loc în Timișoara. Este încă o dovadă a faptului că reședința noastră de județ este un spațiu cultural recunoscut. Avem la dispoziție aproximativ 2 ani să pregătim cu investiții, viziune și sprijin guvernamental, un adevărat regal al spiritului cultural timișean”, a transmis Alin Nica pe pagina sa de Facebook.

Festivalul dedicat în onoarea celebrului compozitor român a avut prima ediție în 1958, fiind unul dintre cele mai importante evenimente culturale din Europa de Est.

Lasă un comentariu