Administrație

Președintele CJT, Alin Nica, vizită la șantierul de la Aeroportul Timișoara, unde se lucrează la un nou terminal

Alin Nica a fost pe șantierul de la Aeroportul Timișoara, unde se efectuează lucrări pentru realizarea unui nou terminal de sosiri externe. „Timișul va avea un aeroport pe măsura aspirațiilor sale de pol european regional economic și social” se arată în comunicatul emis de oficialii Consiliului Județean Timiș.

Noul terminal va fi disponibil din primăvara anului 2021. Va avea 4.400 metri pătrați, trei fluxuri de pasageri, trei sisteme de benzi de bagaje, zece puncte de control al documentelor și trei puncte de control vamal.

CJT anunță că se lucrează și la proiectul unui nou terminal destinat plecărilor externe. Acesta ar urma să aibă 12.000 metri pătrați, sistem complet de control de securitate pasageri și bagaje, 18 ghișee de check-in și șase porți automate de scanare documente.

Guvernul a aprobat, în această toamnă, indicatorii tehnico-economici și cofinanțarea proiectului, a cărui valoare se ridică la 184,5 milioane de lei și care va fi realizat din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Licitația pentru proiectarea și execuția lucrării va fi lansată în perioada imediat următoare”, explică reprezentanții CJT.

Nica a mai discutat la fața locului și despre calea ferată care ar face legătura dintre Gara de Nord și Aeroport.

Unul dintre proiectele majore abordate la fața locului de către președintele Consiliului Județean a fost și calea ferată de la Gara de Nord la Aeroport, proiect ce va trebui să reunească eforturile mai multor autorități locale, cu un aport important din partea CJ Timiș”, se arată în încheierea comunicatului CJT.

Lasă un comentariu