Actualitate

Polițiștii timișeni s-au adunat în fața Prefecturii Timiș pentru a protesta

Polițiști din toată țara au ieșit în stradă să ceară compensațiile de risc în contextul pandemiei. La Timișoara, oamenii legii au protestat în fața Prefecturii Timiș.

Forțe de ordine din mai multe județe din țară au ieșit în stradă, în fața sediilor Prefecturilor din Sibiu, Galați, Botoșani, Timiș, Satu Mare, Maramueș, Bihor, Olt, Mehedinți și Gorj.

La data de 27 ianuarie, conform calendarului comun de proteste al sindicatelor #DECUS, Europol, Diamantul și Prolex, pe platoul din fața Ministerului Afacerilor Interne va avea loc pichetarea prin care ne vom manifesta nemulțumirea vis-a-vis de discriminările la care sunt supuși polițiștii și polițiștii de frontieră”, se arată în comunicatul Sindicatului Național al Polițiștilor Români DECUS.

Aceștia sunt revoltați de faptul că nu vor beneficia de compensația de risc în contextul pandemiei. Pe lângă, ei doresc eliminarea inechităților apărute în sistemul de pensii MAI.

Reamintim că revendicările noastre nu au ca obiect creșteri salariale, ci doar respectarea de catre guvernanți a prevederilor Legii 153/2017, acordarea compensației de risc în contextul pandemiei Covid-19, dar și eliminarea inechităților din sistemul de pensii MAI”, transmit reprezentanții SNPR DECUS.

La Timișoara, peste 20 de polițiști s-au adunat în fața sediului Prefecturii Timiș pentru a protesta împotriva măsurilor luate de executiv.

Lasă un comentariu