Actualitate

Poliția Locală a evacuat peste 50 de migranți dintr-un imobil părăsit din zona Gării de Nord

53 de migranți au fost evacuați de polițiștii locali dintr-un imobil părăsit de pe strada Republicii, pe lângă Gara de Nord. În ultimul timp, mai mulți timișoreni au sesizat autoritățile cu privire la disconfortul creat în zonă.

Conform oamenilor legii, migranții se adunau în grupuri, la diferite ore din zi sau din noapte și făceau gălăgie, mizerie, dar și că „erau predispuși la comiterea unor fapte ilicite cetățenilor care locuiesc sau trec în perimetrul respectiv”.

Polițiștii au povestit că au observat, în prima fază, un grup mai mare de migranți în fața gării. Când aceștia au observat patrula, au luat-o la fugă. Au fost prinși șapte dintre ei, iar verificările ulterioare au arătat că aveau acte, fiind înregistrați în evidențe ca solicitanți de azil, provenind din Siria, Afganistan și Pakistan.

În a doua fază, polițiștii au trecut la verificarea clădirilor din zonă. Astfel, ei au găsit, într-un imobil părăsit de lângă Gara de Nord, 53 de migranți.

Aceștia au fost legitimați, verificați, constatându-se ca au documente prin care au solicitat azil, eliberate de autoritățile din Șomcuta – Arad, Giurgiu, București, Galați. Întrucât persoanele în cauză au scos efectiv parchetul și alte materiale lemnoase din clădirea în care s-au adăpostit, punându-le pe foc, fapt care poate duce la declanșarea unui incendiu și surparea imobilului”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Directorul executiv al Poliției Locale, Dumitru Domășnean, a luat legătură cu reprezentanții altor instituții pentru rezolvarea situației.

Dumitru Domășnean-Urechiatu, a luat legătura cu persoanele care au în atribuții gestionarea problemei străinilor și migranților pe teritoriul țării noastre, comisar-șef de poliție Gabriel Vasilescu de la Centrul Regional de Proceduri şi Cazare a Solicitanților de Azil Timișoara și cu comisar sef de poliţie Nelu Gabi Paraschiv, șeful Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș, pentru găsirea unor soluții în ceea ce privește persoanele în cauză. Polițiștii locali au rămas la fața locului până la preluarea persoanelor depistate de către reprezentanții Poliției de Frontieră de la fața locului”, se mai arată în comunicat.

După aproximativ două ore nu a apărut niciun reprezentant din cadrul instituțiilor menționate mai sus. Polițiștii locali au ales escortarea migranților pe peronul Gării de Nord, fiind îndrumați să se deplaseze către centrele care le-au emis documentele pentru solicitarea azilului.

Lasă un comentariu