Politică

PMP Timiș a rămas fără președinte – Cornel Sămărtinean și-a prezentat demisia

Schimbări importante pe scena politică din Timiș după ce au avut loc alegerile locale. O altă formațiune politică din județ rămâne fără președinte, după ce Nicolae Robu a demisionat din conducerea PNL Timiș. De data aceasta este vorba despre Partidul Mișcarea Populară, unde Cornel Sămărtinean și-a înaintat demisia din funcția pe care a avut-o din anul 2017, în cadrul ședinței Consiliului Executiv Național de la București.

Anunțul a fost făcut chiar de Cornal Sămărtinean, printr-un comunicat emis pe o rețea de socializare: „Ieri în sedinta CEN Bucuresti am luat decizia să imi depun demisia din calitatea de Președinte PMP Timiș. Această decizie vine în urma analizei naționale a rezultatelor alegerilor locale din 27. 09.2020, unde PMP Timiș a obținut un număr de 9.450 de voturi la Consiliul Județean. În același timp am reușit să obținem 4 primarii importante ( Săcălaz, Giarmata, Bucovat si Uivar) si candidatul din Orțișoara care a intrat în faza următoare având un scor de egalitate, precum și un număr de 53 consilieri locali. Doresc sa multumesc tuturor membrilor PMP Timiș pentru munca depusă în cele 4 campanii, precum și pentru încrederea acordată. Multumesc de asemenea si timisenilor pentru voturile si susținerea lor”.

Decizia vine în urma rezultatului dezamăgitor obținut de PMP în județul Timiș. Sămărtinean a fost și opțiunea partidului pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș, unde a obținut doar 8,803 de voturi, adică un procent de 3,39%, în timp ce la CJ Timș, PMP nu a câștigat niciun loc.

Un rezultat sub așteptări a fost și la Timișoara, unde candidatul PMP, Alexandru Mutruc, a adunat sub 1000 de voturi, adica un procent de 0,96%. Nici la Consiliul Local Timișoara, PMP-ul nu a câștigat vreun mandat, obținând doar 1,84% din voturi exprimate.

Lasă un comentariu