Administrație

Planurile de viitor ale lui Nicolae Robu: se va face cercetător voluntar

După ce „ștafeta” de primar va fi predată lui Dominic Fritz, Nicolae Robu și-a conturat planurile de viitor: se va face cercetător voluntar pentru a ajuta autoritățile în combaterea pandemiei de COVID-19.

Concret, conform celor declarate de primarul în funcție, cercetarea se va baza pe colectarea datelor privind locurile din Timișoara unde au apărut cele mai multe cazuri de infectare.

Robu a mai precizat că a constituit o echipă, iar informațiile pe care le vor avea ulterior le vor pune la dispoziția autorităților pentru ca cele mai bune măsuri să fie luate.

După ce voi fi mai liber, am să fac voluntariat cu o echipă aproape constituită. Vreau să fac un studiu pentru a identifica locurile unde s-au produs cele mai multe infectări. Se va face cu o anumită probabilitate, nu putem avea concluzii de rigoare foarte mare. Mă gândesc deja la o procedură de lucru, cum să fie colectate datele și apoi instrumentate”, a declarat Nicolae Robu.

Edilul-șef spune că datorită abilităților deprinse ca IT-ist, poate forma o procedură astfel încât munca pe care o va desfășura nu va fi în zadar.

Fiind IT-ist stăpânesc foarte bine mijloacele teoretice, practice, studierea fenomenelor, proceselor și de a trage concluzii, de a extrage esențialul dintr-o mulțime de date. Sper să pot ajuta, cu concluziile rezultate din studiu, la luarea acelor mai bune măsuri” a mai spus Robu.

Timișoara se află în scenariul roșu din 24 octombrie, iar autoritățile au fost nevoite să impună noi măsuri pentru reducerea numărului de infectări. Județul Timiș a depășit indicele de trei infectări la mia de locuitori, datele indicând o rată de 3,16.

Un comentariu

  1. Pingback: Cugetările liberalului Ioan Nasleu: „Unde sunt Bănățenii demni? Au ajuns să ne conducă homosexualii? Vă place? Ar trebui să se desființeze SRI! Au învins serviciile secrete externe…” – Jurnalul de Timiș

Lasă un comentariu