Actualitate

Piețele Flavia și Aurora se redeschid din 1 iulie doar dacă se atinge ținta de vaccinare

După adresa trimisă spre Guvern de autoritățile locale din Timiș, prin care se cerea redeschiderea piețelor de vechituri și reanalizarea situației în următoarea hotărâre privind relaxarea măsurilor la nivel național, prefectul Timișului anunță că acestea ar putea fi redeschise de la 1 iulie. Există însă și o condiție: să fie atinsă ținta de vaccinare a României pe luna iunie.

Piețele de vechituri s-ar putea redeschide începând cu 1 iulie 2021. (…) Vestea bună este că răspunsul nu a întârziat și, în urma analizelor efectuate de către specialiști din cadrul structurilor care gestionează combaterea efectelor pandemiei de Covid 19 a fost stabilit în calendarul agreat de relaxare a măsurilor ca târgurile, bâlciurile și talciocurile să fie redeschise din data de 1 iulie 2021, dacă la nivel național se atinge ținta de vaccinare pentru luna în curs”, transmite Prefectul județului Timiș Zoltan Nemeth.

Prin urmare, dacă ținta de vaccinare este atinsă, Piața Flavia, Piața Aurora, din Timișoara, Piața Ocico din Lugoj și toate celelalte piețe din județ care desfășoară astfel de activitate, dar și bâlciurile și talciocurile organizate în spații deschise, se vor redeschide.
Vă reamintim, în urmă cu o săptămână, prefectul județului Timiș – Zoltan Nemeth, alături de Dominic Fritz – primarul Timișoarei și Alin Nica – președintele CJ Timiș au trimis spre Guvernul României o adresă în care cereau reanalizarea situației în următoarea hotărâre de Guvern care reglementează măsurile naționale pe timpul stării de alertă, cu privire la organizarea piețelor de vechituri. Motivația a fost că majoritatea au loc în aer liber și prin urmare nu se justifică măsuri suplimentare.

Lasă un comentariu