Administrație

Piețe SA rămâne fără șef. Ioan Nasleu a fost demis

Dorința lui Ioan Nasleu s-a îndeplinit: a fost demis de către Consiliul de Administrație al Societății de Piețe SA, în urma unei întruniri de urgență din această dimineață.

Ioan Nasleu declarase ieri, în timpul unei conferințe de presă, că dorește să fie demis de către CA. În această după-masă este programată o ședință a adunării generale a acționarilor din cadrul firmei Piețe SA, unde se va cere dizolvarea Consiliului de Administrație.

Solicit colegilor mei să mă demită azi sau cel târziu mâine. Vreau să plec cu fruntea sus, să mă demită colegii mei, nu să mă demită AGA (n.r. – Adunarea Generală a Acționarilor), să fie puși într-o situație penibilă acești oameni care nu au nicio vină. Fac un apel să mă demită azi. Nu vreau să sufere ei din cauza mea. Dacă plec de la Piețe, plec cu capul sus. Niciodată nu am luat mită, nu am făcut vreo infracțiune extremă”, declarase Nasleu în cadrul conferinței de presă.

Ioan Nasleu – „Fritz și-a realizat singurul său mare proiect: demiterea mea de la conducerea SC Piețe SA”
După ce a fost demis, Nasleu a scris pe Facebook că prin înlăturarea acestuia de la conducerea Piețelor, Fritz și-a realizat singurul proiect important din mandat.

„Am coloană vertebrală și nu plec capul în fața nimănui. Dimpotrivă, plec cu fruntea sus, știu tot ce am făcut pentru societate Piețe SA, în perioada cât am fost director, prin concurs, știu și colaboratorii mei. Lupta nu s-a terminat însă.  Le mulțumesc angajaților Piețe SA, cu excepția unei singure persoane. Rămân același om care apară valorile creștine și voi avea o luptă și mai acerbă cu cei care urăsc Biblia și nu pun mâna pe ea. Sper ca, prin demiterea mea abuzivă dorită cu ardoare de Fritz, să fie un beneficiu pentru societatea Piețe și să înceapă investițiile cerute de mine”, a scris Nasleu.

Dominic Fritz: Toți managerii din societățile în subordinea consiliului local care nu pot perfoma, vor pleca.
Edilul-șef a scris pe Facebook că a trimis Corpul de Control pentru a verifica activitatea de la societatea de Piețe SA.

Ionuț Nasleu a fost demis de la conducerea Piețe S.A. Fostul consilier personal al primarului precedent și baron peste piețele din Timișoara a dus, în doar doi ani, o societate profitabilă la pierderi financiare de 4,2 milioane de lei, cu dispariții misterioase din gestiune și resurse publice folosite în beneficiu personal. Am cerut Corpului de Control să verifice și informațiile apărute recent în presă și să ia măsurile care se impun. De asemenea, orice încălcare a legii va fi imediat sesizată organelor de cercetare penală. Toți managerii din societățile în subordinea consiliului local care nu pot performa, vor pleca. Nu voi tolera indolența sau folosirea bunurilor publice în scop privat. Nici nu voi accepta o atitudine laxă “las’ că ne vin subvențiile de la primărie”. În locul lor avem nevoie de profesioniști care să muncească cu integritate, cu dexteritate managerială și cu dăruire totală pentru comunitate”, a transmis Fritz pe Facebook.

Lasă un comentariu