Administrație

Peste 9 milioane de euro pentru construirea liniei duble de tramvai care va face legătură între Solventul și Gara de Nord!

Primăria Timișoara a anunțat că a fost semnat contractul pentru realizarea unei linii duble de tramvai care va face legătură între viitorul pasaj Solventul și Gara de Nord. Peste 9 milioane de euro vor fi investiți în această lucrare.

Conform contractului, în următoarele patru luni va fi necesară elaborarea documentației tehnice, urmând ca lucrările să debuteze, efectiv, în primăvara anului 2021.

Traseul viitoarei linii va avea 1,4 km, iar zona de intervenție cuprinde „strada Gării, tronsonul cuprins între platforma Solventul şi intersecţia cu bd. General Ion Dragalina, cu respectarea traseului prevăzut în Planul Urbanistic General”, mai anunță reprezentanții PMT.

Vor fi realizate trei stații de tramvai, iar 37 de locuri de parcare vor fi amenajate. Pe lângă, în cadrul investiției este cuprinsă și modernizarea rețelelor stradale, subterane și supraterane, pe traseul menționat.

Linia de tramvai va avea cale dublă, în timp ce drumul va avea două benzi pe sens. Primăria anunță și construirea pistelor de biciceltă aferentă, a spațiilor verzi, dar și a unui sistem de supraveghere video, care va fi integrată în sistemul de management al traficului.

Actul prevede că de la data emiterii ordinului de începere al lucrărilor, termenul nu ar trebui să depășească 18 luni. Proiectul va fi preluat de către firma Sylc Con Trans, în calitate de lider și Longhersin S.R.L ca asociat. Valoarea fără TVA a contractului este de 37 de milioane de lei.

Proiectul actual este considerat o extensie a pasajului Solventul, după ce, luna trecută, primăria a semnat contractul, în valoare de peste 20 de milioane de euro, pentru realizarea viitorului pasaj. Durata acestuia este de 24 de luni de la începerea efectivă a lucrărilor.

Lasă un comentariu