Actualitate

OFICIAL – Se ridică restricțiile de weekend în Lugoj și Buziaș

Orașele Lugoj și Buziaș scapă, de miercuri, de restricțiile impuse în weekend, iar orașul Făget scapă de toate, după ce acolo rata de infectare cu coronavirus a scăzut sub 1,5 la mia de locuitori. În Lugoj se pot deschide și sălile de sport și restaurantele în interior, iar magazinele vor putea fi deschise până la ora 21 și în weekend. UPDATE. Oficial de la CJSU: Lugoj și Buziaș, fără restricții de weekend. Modificări și pentru alte localități

Un singur oraș din Timiș a rămas cu o incidență peste 3 la mia de locuitori: Gătaia (3,89/1000 locuitori – n.r.). Celelalte localități din județ au scăzut sub 3 la mie, iar CJSU reevaluează restricțiile impuse.

După Gătaia, orașul cu cea mai mare rată de infectare este Lugoj, unde a ajuns la 2,66, acesta fiind urmat de Buziaș, cu o rată de 2,46. În ambele a scăzut incidența sub 3 la mie, astfel că CJSU (Comitetul Județean pentru Situații de Urgență) se reunește marți să reevalueze restricțiile impuse.

„Lugoj și Buziaș vor coborî de pe anexa 2 pe anexa 4, la cele cu o rată cuprinsă între 1,5 și 3, pentru că municipiul Lugoj, la reevaluare, alături de alte localități, are 2,66 la mia de locuitori rata de incidență, iar Buziaș are 2,46. Făget scade sub 1,5, astfel că astăzi (marți – n.r.) va ieși de pe anexe. De mâine, în Lugoj și Buziaș se vor ridica o parte din restricții, la fel cum s-a întâmplat cu Timișoara, când s-au ridicat restricțiile de weekend, adică limitarea operatorilor economici ca program în weekend (…)”, a anunțat prefectul Zoltan Nemeth.

Lasă un comentariu