Actualitate, Sport

OFICIAL – Se redeschid sălile de sport din județul Timiș

Veste bună pentru pasionații de sport: sălile de fitness vor fi redeschise la Timișoara și în tot județul Timiș. Decizia a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și va intra în vigoare de sâmbătă, 5 decembrie.

În cursul zilei de vineri, 4 decembrie, prefectul Liliana Oneț a convocat o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în care s-a analizat posibilitatea redeschiderii sălilor de fitness. Prefectura a cerut un punct de vedere din partea Direcției de Sănătate Publică Timiș, ținând cont de contextul epidemiologic.

Decizia de închidere a fost luată în urmă cu mai bine de o lună, când rata de infectare era 6,21 la mia de locuitori, în județul Timiș. Astăzi, incidența era de 4,03.

Instituția Prefectului a solicitat un punct de vedere de la Direcția de Sănătate Publică Timiș, ținând cont de contextul epidemiologic actual. Prefectul Liliana Oneț a punctat contextul în care a fost luată decizia de închidere a sălilor de sport, având în vedere faptul că la luarea acestei decizii rata de infectare la nivelul județului era 6,21/1000 cu trend ascendent galopant, iar astăzi rata de infectare pe județ este 4/1000 de locuitori. Și la nivelul municipiului Timișoara trendul este ușor descendent. O analiză de specialitate a fost prezentată în cadrul ședinței de vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, conf. dr. Emilian Popovici”, se arată în comunicatul CJSU.

Decizia a fost supusă votării, iar în urma rezultatelor, CJSU a decis să redeschide sălile de sport.

Vă reamintim, în urmă cu câteva zile, mai mulți reprezentanți ai sălilor de sport din Timișoara au protestat ca urmare a deciziei luate de autorități. Ieri, președintele Consiliului Județean, Alin Nica, a solicitat redeschiderea sălilor, pe fondul scăderii numărului de cazuri de COVID-19 din județul Timiș.

Lasă un comentariu