Actualitate

OFICIAL – Șandra, Nițchidorf, Dumbrăvița și Șag intră în carantină 14 zile

Patru localități din Timiș vor intra în carantină timp de două săptămâni.

Analizele autorităților au arătat că localitățile Dumbrăvița, Șag, Șandra și Nițchidorf au cele mai mari rate de infectare din județul Timiș. În urma unei analize epidemiologice, Direcția de Săntate Publică Timiș a transmis Insitutului Național de Sănătate Publică propunerea de carantinare a celor patru unități administrativ-teritoriale.

În urma avizului favorabil carantinării dat de INSP, astăzi, subprefectul Mircea Băcală a convocat ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în cadrul căreia s-a votat instituirea măsurii de carantinare pe o perioadă de 14 zile.Hotărârile vor fi transmise de urgență către Centrului Național de Coordonarea și Conducere a Intervenției în vederea emiterii ordinelor șefului Departamentului pentru Situații de Urgență pentru instituirea carantinei în cele patru localități. Măsura de carantinare intră în vigoare de la data și ora prevăzută în Ordinul șefului DSU”, se arată în comunicatul Prefecturii Timiș.

INSP a dat aviz favorabil, iar în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-a votat instituirea carantinării pentru 14 zile.

Pentru ca măsura să intre în vigoare este nevoie de semnătura șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. De asemenea, acesta va decide data și ora la care măsura va intra în vigoare.

Hotărârile CJSU privind carantinarea împreună cu modelul Declarației pe propria răspundere vor fi transmise localităților și vor fi publicate pe site-ul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență – cjsutm.ro. De asemenea ordinele șefului DSU vor fi comunicate localităților carantinate și vor fi publicate pe site-ul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență – cjsutm.ro.

Lasă un comentariu