Administrație

Oficial – Ruben Lațcău este viceprimar. Acesta a primit 23 de voturi, după ce consilierii Pro România s-au abținut de la vot. Cosmin Tabără a fost votat doar de colegii din PNL

Ruben Lațcău, propunerea primarului Dominic Fritz, a primit votul de încredere din partea Consiliului Local, obținând 23 din 25 de voturi. Propunerea liberalilor, Cosmin Tabără, a primit voturi doar din partea colegilor, deoarece negocierile dintre USR-PLUS și PNL nu s-au finalizat.

Prima ședință a avut loc la Sala Capitol din cadrul Filamornicii Banatul. Radu Țoancă (PSD) și Cosmin Tabără (PNL) au depus jurământul, în urma validării mandatelor. Au participat 25 de consilieri, fiind absenți Sebastian Răducanu (PSD) și Adrian Lulciuc (PNL), aceștia fiind în izolare.

La începutul ședinței, aleșii păreau să nu se înțeleagă asupra modului în care se va desfășura procesul de votare a celor două propuneri pentru funcția de viceprimar. Liberalii au dorit ca cei doi viceprimari să fie votați pe un singur buletin, însă până la urmă, s-a hotărât ca votarea să aibă loc pe două buletine de vot, cuprinzând numele celor doi: Ruben Lațcău (USR-PLUS) și Cosmin Tabără (PNL).

Rezultatele votului au arătat că liberalii s-au ținut de cuvânt: Ruben Lațcău a obținut 23 de voturi din 25, fiind două abțineri din partea consilierilor de la Pro România, în timp ce Cosmin Tabără a primit doar încrederea colegilor, obținând opt voturi din partea PNL. Doi consilieri au votat împotrivă, în timp ce 13 s-au abținut.

După terminarea votului, consilierul Radu Țoancă (PSD) a luat cuvântul, ironizând conflictul iscat între USR-PLUS și PNL, despre care a spus că seamănă cu o telenovelă care devine tragi-comică.

Este un episod dintr-o telenovelă, care pare să prindă aspecte tragi-comice. Noi suntem aici invitați la o nuntă la care cei doi iubiți, care și-au urat dragoste veșnică în care relațiile sunt deteriorate. Îmi pare rău pentru Cosmin Tabără, sper să îl votați și să mergem cu această majoritate pe care au ales-o timișorenii. Domnule primar, n-o să aveți cum guverna dacă nu vă împăcați cu PNL. Nu aveți cum să negociați fiecare vot, în următorii patru ani. Sperăm să îl alegeți pe domnul Tabără ca viceprimar. Noi o să mai venim o dată săptămâna aceasta”, a explicat Țoancă.

Înaintea ședinței, USR-PLUS anunța că propunerea PNL pentru funcția de viceprimar nu va fi votată. Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, spunea că voturile consilierilor se vor duce tot către Lațcău. Alin Nica, președintele interimar al liberaililor, spunea că vor vota propunerea USR-PLUS, lucru care s-a și întâmplat.

Primarul Dominic Fritz spunea că USR-PLUS nu va vota propunerea PNL până ce liberalii vor da în scris că partidul din care provine nu va avea vicepreședinte la Consiliul Județean.

Noi, pentru a guverna, avem nevoie de o majoritate stabilă pentru patru ani și această majoritate are nevoie de o bază clară și de încredere. Noi, cei din Consiliul Local, avem nevoie de o relație foarte bună și cu Consiliul Județean Timiș. Din păcăte, deocamndată nu știm ce majoritate își dorește președintele CJT (n.r. – Alin Nica). Abia aștept să îl votăm pe Cosmin Tabără. Însă nu putem încheia un parteneriat doar pe jumătate. Așteptăm să avem înțelegerea firească și în CJT. Putem vota mâine, poimâine, oricând ca să completăm echipa de la Timișoara”, a declarat Dominic Fritz.

Propunerea PNL pentru funcția de viceprimar, Cosmin Tabără, a luat cuvântul, declarând că liberalii au dat o mână de ajutor pentru deblocarea situației de la Timișoara:

„Propun să mergem mai departe. Noi, ca și PNL, ne-am ținut de promisiune, am venit cu o propunere și am votat candidatul USR-PLUS, special pentru a debloca situația în oraș. Sunt probleme, mai este și situația Colterm-ului, iar noi nu putem să stăm și să vedem ce se întâmplă în alte localități. Trebuie să rezolvăm problemele Timișoarei! Noi am ajutat USR-PLUS, acum trebuie să așteptăm să vedem ce se va întâmpla în continuare”, a spus Tabără.

Lasă un comentariu