Actualitate, Administrație

OFICIAL – Încă 14 zile de carantină pentru Dumbrăvița, Giroc, Moșnița Nouă, Ghiroda și Dudeștii Noi

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a decis ca să mențină restricțiile în vigoare pentru localitățile carantinate acum 14 zile. Astfel, Moșnița Nouă (cu satele Rudicica, Urseni, Albina, Moșnița Veche), Giroc (cu sat aparținător Chișoda), Ghiroda (fără Giarmata Vii), Dudeștiii Noi și Dumbrăvița vor rămâne în carantină. Timișoara și Lugoj nu se închid.

Decizia vine după o analiză a Direcției de Sănătate Publică, care a confiirmat faptul că în respectivele localități nu au fost înregistrată o scădere a numărului de persoane infectate cu coronavirus. În mod normal, carantina ar fi expirat mâine, 19 noiembrie, la ora 05.00.

În urma analizei, Direcția de Sănătate Publică a transmis Institutului Național de Sănătate Publică propunerea de prelungire a carantinării unităților administrativ teritoriale Moșnița Nouă (cu satele aparținătoare Rudicica, Urseni, Albina și Moșnița Veche), Giroc (cu satul aparținător Chișoda), Ghiroda ( fără satul Giarmata Vii), Dudeștii Noi și Dumbrăvița, unde rata de infectare / 1000 de locuitori nu a scăzut în timpul carantinei. Pentru celelalte trei localități – Pesac, Fibiș și Becicherecu Mic – nu s-a primit aviz favorabil pentru prelungirea carantinării”, se arată în comunicatul Prefecturii Timiș.

Rata de infectare la 1000 de locuitori a localităților carantinate:

Dumbrăvița – 10,92
Moșnița Nouă – 10,72
Giroc – 9,49
Dudeștii Noi -10,92
Ghiroda – 9,94

La ședința autorităților s-a discutat și posibilitatea carantinării Timișoarei și Lugojului, însă s-a ajuns la concluzia că nu este necesară introducerea acestei măsuri.

Pentru prelungirea, în mod oficial, măsurii de carantinare mai este nevoie ca Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, să emită ordinul care să apară în Monitorul Oficial, aceasta fiind doar o formalitate.

În urma primirii avizului, astăzi, la ora 18, prefectul Liliana Oneț a convocat ședința Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în cadrul căreia au fost adoptate hotărârile privind prelungirea carantinării pentru unitățile administrativ-teritoriale Moșnița Nouă, cu satele aparținătoare Rudicica, Urseni, Albina și Moșnița Veche, Giroc, cu satul aparținător Chișoda, Dudeștii Noi, Ghiroda, fără Giarmata Vii, și Dumbrăvița. Hotărârile vor fi transmise de urgență către Centrului Național de Coordonarea și Conducere a Intervenției în vederea emiterii ordinului șefului Departamentului pentru Situații de Urgență pentru prelungirea carantinării. Prelungirea măsurii de carantinare intră în vigoare de la emiterea Ordinului șefului DSU”, mai transmite Prefectura.

Lasă un comentariu